Εορτάζονται τα Θεοφάνια και στα Χανιά το Σάββατο 6 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου, στις 6.30 π.μ. θα γίνουν Όρθρος, Θεία Λειτουργία και Μέγας Αγιασμός στον Μητροπολιτικό Ναό των Χανίων και στις 10.30 π.μ. σχηματισμός πομπής προς τον Λιμένα Χανίων, όπου θα γίνει η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και Καθαγιασμού των Υδάτων.
ΣΤΗΝ ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ
Στο μεταξύ, στις 10.30 π.μ. θα γίνει ο Αγιασμός των Υδάτων στην Αγία Μαρίνα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ενορίας Αγίας Μαρίνας, «μικροί κολυμβητές θα βουτήξουν να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό και δεκάδες περιστέρια θα αφεθούν ελεύθερα. Ο Αγιασμός των Υδάτων θα πραγματοποιηθεί στον Δεύτερο Μόλο της Αγίας Μαρίνας, πίσω από το Φαρμακείο».
ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ
Το κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Χειμερινών Κολυμβητών Χανίων και έδρα το Καλαμάκι θα γίνει σε συνεργασία με την Ενορία Αγίου Φανουρίου Γαλατά μαζί με τον Αγιασμό των Υδάτων -για 41η συνεχή χρονιά- το Σάββατο 6 Ιανουαρίου, ημέρα των Φώτων, στις 12 το μεσημέρι στην πλαζ Καλαμάκι Χανίων. Θα ακολουθήσει παραδοσιακό κέρασμα.