ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κρήτης με τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Θεόδωρο Σκυλακάκη, για τις Επιταχυνόμενες Έρευνες Υδρογονανθράκων.

 

Σήμερα, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Κρήτης, μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Χανίων, κ. Αντώνη Ροκάκη (εκπροσώπου των Επιμελητηρίων της Κρήτης για το θέμα των ερευνών υδρογονανθράκων), πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, και τον Γ.Γ. Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων, κ. Αριστοτέλη Αϊβαλιώτη, με θέμα την ενημέρωση της Επιχειρηματικής Κοινότητας για τις επιταχυνόμενες έρευνες Υδρογονανθράκων νότια και δυτικά της Κρήτης. Στη συνάντηση συμμετείχαν επιπλέον ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου, κ. Γιώργος Γιακουμάκης, και ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, κ. Μανώλης Φραγκάκης.

Μετά την συνάντηση, σε κοινή τους δήλωση η ηγεσία των τεσσάρων Επιμελητηρίων της Κρήτης τόνισαν τα εξής:

«Η Επιχειρηματική Κοινότητα της Κρήτης στεκόμαστε στο ύψος των ιστορικών προκλήσεων για το δίκαιο Αναπτυξιακό & Ενεργειακό Μέλλον του νησιού, χωρίς να “κρυβόμαστε” πίσω από την πιθανότητα αποτυχίας των ερευνών υδρογονανθράκων, γιατί εργαζόμαστε με αφοσίωση και διαφάνεια μόνο για την επιτυχία τους. Τα Επιμελητήρια της Κρήτης ζητήσαμε και είχαμε την τιμή να ανταποκριθεί με μια εποικοδομητική συνάντηση ο αρμόδιος Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι επιθυμεί τη συνέχιση της στενής συνεργασίας με τους θεσμικούς φορείς των Επιχειρήσεων της Κρήτης, καθώς οι μακρόχρονες ερευνητικές προσπάθειες των επενδυτών εξελίσσονται ομαλά. Παράλληλα, η ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος έδωσε έμφαση και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τα προνομιακά πλεονεκτήματα της Κρήτης, ενώ ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τις απειλές της κλιματικής αλλαγής στους υδάτινους πόρους του νησιού με αναγκαία την ανάληψη δράσης.

Τα Επιμελητήρια της Κρήτης, καταθέσαμε θεσμικά στην Ελληνική Κυβέρνηση τις στρατηγικές προτεραιότητες της Επιχειρηματικής μας Κοινότητας γιατί προσβλέπουμε στη δίκαιη, αειφόρο και ευρεία αξιοποίηση του εθνικού πλούτου από τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας. Αποφασισμένοι και ενωμένοι συνεχίζουμε δυναμικά τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες μας με στόχο να συμμετέχουμε ουσιαστικά στο Ενεργειακό και Αναπτυξιακό Μέλλον του τόπου μας».

 Επισυνάπτεται το υπόμνημα των στρατηγικών προτάσεων του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κρήτης, όπως κατατέθηκε στη συνάντηση, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Υπόμνημα Σκυλακάκης (2)