ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ. Ενημερωτική εκδήλωση για την δράση «ΕΡΕΥΝΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ 2021-2027».

Σήμερα, στο Επιμελητήριο Χανίων, στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκδήλωσης για την δράση «ΕΡΕΥΝΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ 2021-2027» του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027», που διοργανώθηκε από τα Επιμελητήρια της Κρήτης και το Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, κ. Αντώνης Ροκάκης, δήλωσε τα εξής:

«Σε μια ιδιαίτερα «ταραγμένη» περίοδο αλλεπάλληλων κρίσεων για την παγκόσμια και την τοπική μας Οικονομία και σε ένα περιβάλλον πολύχρονης ελλειμματικής χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων οφείλουμε να αξιοποιήσουμε αποτελεσματικά κάθε ευκαιρία αναπτυξιακής ενίσχυσης.

Σε ένα πολύπλοκο οικονομικό περιβάλλον, στο οποίο σήμερα ξεδιπλώνονται διαφορετικά Ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα με σύνθετες προϋποθέσεις επιχειρηματικής χρηματοδότησης, συνδιοργανώνουμε στα Χανιά μια ακόμα σημαντική ευκαιρία να ενημερωθούμε άμεσα και αξιόπιστα από τους πλέον αρμόδιους και έγκυρους εισηγητές της Πολιτείας και της Ακαδημαϊκής μας κοινότητας σχετικά με το κρίσιμο αναπτυξιακό εργαλείο χρηματοδότησης της Δράσης «Ερευνώ – Καινοτομώ 2021-2027», προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ.

Αποτελεί δράση στρατηγικής σημασίας του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» του ΕΣΠΑ 2021 – 2027, η οποία υποστηρίζει ενεργά την επιχειρηματικότητα, τα ερευνητικά κέντρα και τα πανεπιστήμια που επενδύουν σε τομείς αιχμής, στις νέες τεχνολογίες και την Καινοτομία.

Κοινός στόχος της επιχειρηματικής και ακαδημαϊκής μας κοινότητας οφείλει να είναι καθημερινά πλέον να καλλιεργούμε τις προϋποθέσεις με περισσότερα κίνητρα και μεγαλύτερη ευελιξία σε ταλαντούχους επιστήμονες και επιχειρηματίες να καινοτομούν και να πραγματοποιούν τα όνειρά τους ώστε να αναβαθμίζουν την ποιοτική υπεραξία της Κρήτης μας.

Στην επιχειρηματική μας κοινότητα αξίζει να δουλέψουμε ακόμα πιο στενά με τα εξαιρετικά και διεθνούς φήμης ακαδημαϊκά ιδρύματα και ινστιτούτα των Χανίων.

Με καινοτόμο στρατηγικό σχέδιο στοχεύουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο αναπτυξιακό και πρωτοπόρο όραμα για το Μέλλον των επιχειρηματιών και των εργαζομένων του τόπου μας. Η στρατηγική πρόκληση της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης της Οικονομίας της Δυτικής Κρήτης αποτελεί πραγματικό θεμέλιο για το Μέλλον των παιδιών μας».