ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρόσκληση στις Χανιώτικες Επιχειρήσεις & Παραγωγούς να αξιοποιήσουν μια ακόμα ευκαιρία νέων εμπορικών συνεργασιών στην κορυφαία Τουριστική Αγορά της Κρήτης.

Δωρεάν δηλώσεις συμμετοχής στο «11ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Market».

Το Επιμελητήριο Χανίων, στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού του για την αναβάθμιση και αποτελεσματική διασύνδεση της κορυφαίας Τουριστικής Αγοράς της Κρήτης με την υψηλή ποιότητα των τοπικών της προϊόντων, συνεχίζει να συνδιοργανώνει με συνέπεια το «11ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ FORUM ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ – SUPER MARKET». Σε συνεργασία με όλα τα Επιμελητήρια της Κρήτης, θα πραγματοποιηθούν και πάλι οι δοκιμασμένες με πολλές εμπορικές επιτυχίες δια ζώσης συναντήσεις παραγωγών και μεταποιητών με ξενοδόχους και εκπροσώπους δικτύων διανομής, αντίστοιχα.

Το 11ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ FORUM θα διεξαχθεί το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 στο ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΗΤΗΣ (ΔΕΚΚ) στις Γούρνες Ηρακλείου με συμμετοχές απ’ όλη την Κρήτη. Θα περιλαμβάνει συναντήσεις για τη διάθεση φρέσκων και μεταποιημένων Κρητικών αγροτικών προϊόντων στα ξενοδοχεία και στην τοπική αγορά του νησιού, μέσω των δικτύων διανομής – super market, καθώς και συναντήσεις  με  βιοτέχνες, μεταποιητές και άλλων προϊόντων που σχετίζονται με τον τουρισμό (πχ είδη συσκευασίας, καθαριστικά, εξοπλισμός κλπ) ώστε να δοθεί η ευκαιρία επέκτασης της συνεργασίας και με άλλους τομείς της τοπικής Οικονομίας, πλην του Αγροδιατροφικού.

Το κορυφαίο για την Οικονομία της Κρήτης επιχειρηματικό γεγονός έχει στόχο να βοηθήσει τη συνεργασία ξενοδόχων και αγροτών, επαγγελματιών, βιοτεχνών, μεταποιητών, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των Κρητικών ξενοδοχείων και της ευρύτερης τοπικής αγοράς από την ντόπια αγροτική παραγωγή – δίνοντας την ευκαιρία και στους επισκέπτες του νησιού να γνωρίσουν τα γνήσια προϊόντα της Κρητικής διατροφής – αλλά και να στηριχθεί η συναφής με τον τουρισμό επαγγελματική /βιοτεχνική δραστηριότητα.

Το 11ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ FORUM διοργανώνουν και φέτος τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης, οι Ενώσεις Ξενοδόχων Κρήτης και ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων, με τη στήριξη και υπό την αιγίδα της  Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και της Περιφέρειας Κρήτης.

Το εγχείρημα έχει στεφθεί με μεγάλη επιτυχία τα προηγούμενα χρόνια, έχει βραβευθεί σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και αποτελεί πλέον θεσμό για την τοπική Αγορά, καθώς έχει δώσει τη δυνατότητα σε πολλούς ξενοδόχους να προμηθευτούν τοπικά προϊόντα  απ’ ευθείας από τους παραγωγούς, χτίζοντας μια οικονομική συνεργασία με πολλαπλά οφέλη για τις δύο πλευρές.

Η επιτυχία αυτή συνέβαλε στην απόφαση για τη διοργάνωση αντίστοιχου Forum και στην Αθήνα τον περασμένο Μάιο, σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Αθλητισμού, με στόχο τη διασύνδεση της Κρητικής διατροφής με την Ευζωία, τον Αθλητισμό και τον αθλητικό Τουρισμό. Στις 17 & 18 Φεβρουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε, επίσης με επιτυχία το 2ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ FORUM στην Αθήνα, καθώς όπως δήλωσαν οι περυσινοί συμμετέχοντες του 1ου Forum, το 47% εξ αυτών πραγματοποίησαν επαγγελματικές συνεργασίες.

Το ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ FORUM θα περιλαμβάνει ολιγόλεπτες συναντήσεις εκπροσώπων των ξενοδοχείων και των δικτύων διανομής με αγρότες, κτηνοτρόφους, μεταποιητές, επαγγελματίες, βιοτέχνες κλπ σε προκαθορισμένα ραντεβού, αλλά και προβολή προϊόντων σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες.

Η συμμετοχή στο 11ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ FORUM είναι ΔΩΡΕΑΝ, ενώ απαιτείται η συμπλήρωση και υποβολή της σχετικής δήλωσης συμμετοχής μέχρι την Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023.

Για επιπλέον πληροφορίες και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες και παραγωγοί των Χανίων μπορούν να απευθύνονται στο Επιμελητήριο Χανίων και συγκεκριμένα στην κα Βασιλική Ζερβουδάκη, τηλ:28210-52329, e-mail: epimel@chania-cci.gr και zervoudaki@chania-cci.gr.