ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σύσκεψη Εργασίας του Υφυπουργού Αθλητισμού και της Επιχειρηματικής Κοινότητας της Κρήτης στο Επιμελητήριο Χανίων για την επιτυχημένη προετοιμασία του “2oυ Παγκρήτιου Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Ελληνικά Ξενοδοχεία & Δίκτυα Διανομής” που θα διεξαχθεί στην Αθήνα (Ο.Α.Κ.Α.).

Σήμερα, στο Επιμελητήριο Χανίων η τοπική επιχειρηματική κοινότητα υποδέχτηκε στην έδρα της τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, και τους προέδρους των Επιμελητηρίων της Κρήτης. Στόχος η ολοκληρωμένη προετοιμασία και συντονισμός του «2oυ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ FORUM ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΊΑ & ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ», το οποίο θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ), στις 17 και 18 Φεβρουαρίου 2023, από τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης, σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Το Επιμελητήριο Χανίων, συνδιοργανώνει για δεύτερη χρονιά τη νέα μεγάλη συνάντηση μεταξύ παραγωγών και μεταποιητών Κρητικών αγροτικών προϊόντων, μετά την εξαιρετική επιτυχία της πρωτοβουλίας τον περσινό Μάιο, με στόχο την αποτελεσματική προώθηση της Κρητικής Διατροφής, μέσω της πρωτεύουσας, σε ενδιαφερόμενους επιχειρηματικούς αγοραστές της πανελλήνιας Αγοράς,.

Στόχος είναι η διασύνδεση της Κρητικής διατροφής με την Ευζωία, τον Αθλητισμό και τον Αθλητικό Τουρισμό, παράλληλα με την ανάδειξη των εξαιρετικών προϊόντων που παράγονται στην Κρήτη. Στη σύσκεψη εργασίας, συμμετείχαν ενεργά και οι επικεφαλής από τους σημαντικότερους παραγωγικούς φορείς της Χανιώτικης Οικονομίας και Τουριστικής Αγοράς, ενώ παράλληλα προσκεκλημένες ήταν και οι διοικήσεις από τις δεκάδες Χανιώτικες επιχειρήσεις, οι οποίες συμμετέχουν δυναμικά στη φετινή διοργάνωση ώστε να ενημερωθούν και να συμβάλουν ενεργά στην αναβάθμιση της πρωτοποριακής αναπτυξιακής προσπάθειας.

Το «2ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ FORUM-ΑΘΗΝΑ» θα περιλαμβάνει ΔΩΡΕΑΝ προκαθορισμένες ημίωρες συναντήσεις (Β2Β) για τη διάθεση φρέσκων και μεταποιημένων κρητικών αγροτικών προϊόντων στα  ξενοδοχεία της χώρας και στην ευρύτερη Ελληνική Αγορά, μέσω των δικτύων διανομής. Στο πρόγραμμα του FORUM θα ενταχθούν και παράλληλες δράσεις, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να γνωρίσει με πολυδιάστατο τρόπο τα Κρητικά προϊόντα.

Να σημειωθεί ότι κατά το 1ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ FORUM στην Αθήνα συμμετείχαν 118 παραγωγοί και μεταποιητές από την Κρήτη και 112 εκπρόσωποι ξενοδοχείων και Δικτύων Διανομής, πραγματοποιώντας συνολικά περισσότερες από 12.000 Β2Β συναντήσεις.

Από την πλευρά του, ο κ. Αντώνης Ροκάκης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, καλωσορίζοντας και ευχαριστώντας τους συμμετέχοντες έδωσε έμφαση στα εξής: «Σε μια από τις πλέον κρίσιμες καμπές της παγκόσμιας Οικονομίας και Αγροδιατροφής, η σύγχρονη Επιχειρηματική Κοινότητα της Κρήτης αποδεικνύουμε για μια ακόμη φορά και με την καθιέρωση στην Αθήνα του «Παγκρήτιου Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Ελληνικά Ξενοδοχεία & Δίκτυα Διανομής» ότι διαθέτουμε και αναπτυξιακό όραμα και αποτελεσματικό στρατηγικό σχέδιο για το Μέλλον. 

Με ισχυρή πλέον παρουσία στην πρωτεύουσα και στρατηγική μας στόχευση στο σύνολο της Ελληνικής Αγοράς, με συνεπή συμπαραστάτη και φέτος τον δυναμικό Υφυπουργό Αθλητισμού, αναβαθμίζουμε και επεκτείνουμε διαρκώς τον καταξιωμένο θεσμό πολυεπίπεδης προβολής και εμπορικής προώθησης της ποιοτικής υπεραξίας της Κρητικής Γης, των ανθρώπων και των επιχειρήσεών της.

Η Μινωική γευστική πρόταση υπερέχει γιατί «πηγάζει» από έναν μοναδικό πολιτισμό, ηλικίας τουλάχιστον 5.000 ετών, με επίκεντρο τα ξεχωριστά προϊόντα της ευλογημένης Κρητικής Γης. Η Κρητική διατροφή όχι μόνο επιβίωσε, χωρίς δυσκολία, των ραγδαίων διατροφικών αλλαγών της ανθρωπότητας, αλλά σήμερα επικρατεί διαρκώς στην επιστημονική έρευνα και συνεπώς στην επιδίωξη του σύγχρονου καταναλωτή για ευζωία και ισορροπημένη αθλητική δραστηριότητα.

Σήμερα, πολύτιμοι «πρεσβευτές» μας οι υψηλού επιπέδου τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού μας, οι οποίες «υπενθυμίζουν» με συνέπεια κάθε χρόνο τις κορυφαίες γευστικές εμπειρίες της Κουζίνας μας στα εκατομμύρια των επισκεπτών μας από κάθε γωνιά του κόσμου.

Η σύγχρονη Αθήνα, όπως και ανά τους αιώνες, πρωταγωνιστεί διεθνώς με τους απαιτητικούς καταναλωτές, τους εκατομμύρια επισκέπτες της και τις καταξιωμένες επιχειρήσεις της. Για το λόγο αυτό οφείλει να συνεχίσει να αποτελεί μοναδική στρατηγική «γέφυρα» για το Μέλλον της Κρητικής Διατροφικής μας πρότασης, καθώς εξακολουθεί να είναι εκτός από Εμπορική, Τουριστική και Αθλητική πρωτεύουσα της πατρίδας μας και μια από τις κορυφαίες της παγκόσμιας κοινότητας».