ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Επέκταση της Τουριστικής Περιόδου των Χανίων στο Επίκεντρο Σύσκεψης Εργασίας Τοπικών Φορέων.

Εχθές, Τετάρτη 17/08/2022, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εργασίας, στην έδρα της επιχειρηματικής κοινότητας των Χανίων, μετά από επίσημη πρόσκληση (11/08/2022) του Επιμελητηρίου Χανίων. Στόχος ο αποτελεσματικός συντονισμός των Αυτοδιοικητικών, Τουριστικών, Εμπορικών, Μεταφορικών και Επισιτιστικών φορέων της Π.Ε. Χανίων, στο πλαίσιο της κοινής στρατηγικής τους προτεραιότητας με το Υπουργείο Τουρισμού για την επέκταση της Τουριστικής περιόδου, όπως αυτή επιβεβαιώθηκε και κατά την πρόσφατη σύσκεψη εργασίας, η οποία πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα στο Επιμελητήριο Χανίων.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης τέθηκε η πρόσφατη επιστολή του Υπουργού Τουρισμού (Α.Π. 925/03-08-2022), με την οποία ενημερώθηκε η επιχειρηματική κοινότητα των Χανίων για την πρόθεσή του – εν όψει της χειμερινής περιόδου 2022-2023 – να κορυφώσει άμεσα την προσπάθεια της Ελληνικής Πολιτείας για την έλευση και διαμονή συνταξιούχων από τη Βόρεια Ευρώπη σε κατάλληλες περιοχές της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και στα Χανιά. Ο επικείμενος σχεδιασμός του Υπουργείου Τουρισμού περιλαμβάνει την πραγματοποίηση δια ζώσης επαφών στο εξωτερικό με παράγοντες της διεθνούς τουριστικής Αγοράς.

Οι φορείς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Πρόεδρου του Επιμελητηρίου Χανίων, κ. Αντώνη Ροκάκη, ήταν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού της Κισσάμου, κ. Αντώνης Σταθόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Πλατανιά, κ. Πέτρος Μαρινάκης, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Χανίων, κ. Εμμανουήλ Σταματάκης, η Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων-Διαμ/των Ν. Χανίων «Άπτερα», κ. Μάρθα Οικονομάκη, και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών ΤΑΧΙ Ν. Χανίων, Ηλίας Καραπατάκης, οι οποίοι συνέταξαν συναινετικά και απέστειλαν στον Υπουργό Τουρισμού, κ. Βασίλειο Κικίλια, την επισυναπτόμενη κοινή απαντητική τους επιστολή, με την οποία εκδήλωσαν το έντονο ενδιαφέρον και τη στήριξή τους στη πρωτοβουλία της Ελληνικής Πολιτείας.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΧΑΝΙΩΝ