ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Επιχειρηματική κοινότητα των Χανίων ενίσχυσε στην πράξη το «15ο Πανελλήνιο Επιστημονικό και Επαγγελματικό Νοσηλευτικό Συνέδριο» ως την ελάχιστη έμπρακτη ευχαριστία της προς τους Έλληνες νοσηλευτές.

Στο πλαίσιο της χορηγικής προσφοράς του Επιμελητήριου Χανίων στο «15ο Πανελλήνιο Επιστημονικό και Επαγγελματικό Νοσηλευτικό Συνέδριο», το οποίο ολοκληρώθηκε σήμερα στα Χανιά (12-15 Μάϊου) με διοργανωτή την «Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος», ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, κ. Αντώνης Ροκάκης, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στο κλείσιμο των εργασιών του:

«Ως εκπρόσωπος της Επιχειρηματικής κοινότητας των Χανίων, θα ήθελα να σας συγχαρώ για το υψηλού επιστημονικού επιπέδου και άρτιας οργάνωσης «15ο Πανελλήνιο Επιστημονικό και Επαγγελματικό Νοσηλευτικό Συνέδριο», το οποίο εμπιστευτήκατε στον ευλογημένο τόπο, τους φιλόξενους ανθρώπους και τις ποιοτικές επιχειρήσεις μας.

Στο Επιμελητήριο Χανίων, με ιδιαίτερη τιμή και ενθουσιασμό αποφασίσαμε – χωρίς δεύτερη σκέψη – να χορηγήσουμε το σημαντικό σας συνέδριο, ως την ελάχιστη έμπρακτη ευχαριστία της κοινωνίας και των επιχειρήσεών μας προς εσάς τους Έλληνες νοσηλευτές, οι οποίοι με αυταπάρνηση και ανθρωπισμό κρατήσατε όρθια την πατρίδα, τους ανθρώπους και την οικονομία μας σε μια από τις πλέον κρίσιμες καμπές της παγκόσμιας ιστορίας εξαιτίας των πρωτοφανών και πολυεπίπεδων συνεπειών της πανδημίας COVID-19. 

Στο θεσμικό φορέα της Χανιώτικης Επιχειρηματικότητας, με μια ακόμα έμπρακτη χορηγική συνεισφορά, παραμένουμε συνεπείς στη στρατηγική μας πεποίθηση ότι προϋπόθεση για την Οικονομική Ανάκαμψη αποτελούν η Κοινωνική συνοχή και η Αλληλεγγύη. Έτσι λοιπόν, με τη διαρκή μας συμπαράσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Άγιος Γεώργιος» και στα κοινωνικά σωματεία του τόπου μας, δίνουμε και οι επιχειρηματίες των Χανίων και το δικό μας «υγιές» και δυναμικό παρόν στην επόμενη μέρα της Ελπίδας.

Στο ιδιαίτερα απαιτητικό οικονομικό περιβάλλον και για την τοπική μας Αγορά, στρατηγική προτεραιότητα του Επιμελητηρίου Χανίων είναι η ποιοτική διαφοροποίηση και αναβάθμιση του Τουριστικού προϊόντος. Ο Συνεδριακός Τουρισμός, με την προσέλκυση μαζικών και υψηλού κύρους διοργανώσεων (αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια στιγμή στον Αποκόρωνα διεξάγεται το Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο) προσφέρει πολύτιμους πόρους και δυναμισμό στον προορισμό των Χανίων. Ο τόπος μας, με τις άριστες κλιματολογικές συνθήκες και τις ποιοτικές δυνατότητες φιλοξενίας, διαθέτει σημαντικά περιθώρια για να εμπλουτίσει περαιτέρω το τουριστικό του «χαρτοφυλάκιο». Δεν πρέπει βεβαίως να παραγνωρίζουμε τις σημαντικές προκλήσεις που η Ελληνική πολιτεία, η Αυτοδιοίκηση και οι τουριστικοί φορείς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε κυρίως για την περαιτέρω αναβάθμιση των κορεσμένων μας υποδομών.

Κυρίες και Κύριοι, σας θαυμάσαμε να δίνετε τον υπέροχο αγώνα σας για την Αξιοπρέπεια και την Υγεία τόσων χιλιάδων συνανθρώπων μας. Καθώς σταδιακά η παγκόσμια κοινότητα αφήνει πίσω της την υγειονομική κρίση του κορονοϊού, αποτελεί πλέον ιστορικό χρέος όλων μας – το οφείλουμε στις επόμενες γενιές – να μην αφήσουμε να πάει χαμένη η πολύτιμη εμπειρία που συσσωρεύσαμε.

Στο κλείσιμο του συνεδρίου σας με τη μαζική συμμετοχή και τον ευρύ τεκμηριωμένο διάλογο χιλιάδων επιστημόνων και επαγγελματιών της Υγείας είμαι βέβαιος ότι πετύχατε το στρατηγικό στόχο σας για «Επιρροή». Κάνατε ένα ακόμα βήμα μπροστά για την Αλλαγή που όλοι μαζί οι Έλληνες ονειρευτήκαμε τα δύο περασμένα χρόνια.

Αναμφισβήτητα, σε πρωτόγνωρες – πιεστικές συνθήκες, τα τελευταία χρόνια «φωτίστηκαν» οι σημαντικές αδυναμίες και ελλείψεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Εκτιμώ έγινε σαφές και από το 15ο Συνέδριο που ολοκληρώνεται με επιτυχία σήμερα, ότι η Ελληνική Πολιτεία, όπως και η Επιστημονική και Νοσηλευτική κοινότητα, διαθέτετε πλέον και τη Δύναμη και τη Γνώση για να συνθέσετε τις νέες αναγκαίες πολιτικές που θα ανοίγουν αξιόπιστα το δρόμο για τις ουσιαστικές διαρθρωτικές αλλαγές, προκειμένου να μας προσφέρετε το όραμα της Φροντίδας του Μέλλοντος και της Υγείας που αξίζει σε κάθε Έλληνα πολίτη».