ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σύσκεψη Συνεργασίας Επιμελητηρίου & Εμπορικού Συλλόγου με την Αστυνομική Διεύθυνση Xανίων.

Σήμερα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, κ. Αντώνης Ροκάκης, μαζί με την κα Δώρα Κυριακάκη, Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, έλαβαν κοινή πρωτοβουλία πραγματοποίησης σύσκεψης συνεργασίας με τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή των Χανίων, κ. Γιώργο Μαστραντωνάκη, με θέμα τα ζητήματα εύρυθμης λειτουργίας της Αγοράς των Χανίων, ιδιαίτερα μετά την έναρξη της Τουριστικής περιόδου αλλά και των εορτών του Πάσχα. Στη συνάντηση έλαβε μέρος και ο κ. Γιώργος Πατεράκης, Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου Χανίων.

Κατά την έναρξη της συνάντησης στην Αστυνομική Διεύθυνση των Χανίων, οι θεσμικοί εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου ευχήθηκαν στον κ. Μασταραντωνάκη καλή επιτυχία στα απαιτητικά νέα του καθήκοντα και τον ευχαρίστησαν για την άμεση ανταπόκρισή του στην πρωτοβουλία τους. Ιδιαίτερη έμφαση από πλευράς των επιχειρηματιών δόθηκε στο ζήτημα του παρεμπορίου, το οποίο ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο εντείνεται στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και στερεί στις δοκιμαζόμενες από την κρίση επιχειρήσεις των Χανίων αναγκαία έσοδα για την ίδια την επιβίωσή τους. Ο Αστυνομικός Διευθυντής δεσμεύτηκε για την αποτελεσματική αστυνόμευση και προστασία της αγωνίας των μικρών επιχειρήσεων των Χανίων και μάλιστα τους έστειλε το μήνυμα μέσω των θεσμικών τους εκπροσώπων να μην διστάζουν να ζητούν άμεσα τη συνδρομή της αστυνομικής δύναμης σε κάθε περίπτωση που διαπιστώνουν οποιαδήποτε απειλή ή παράβαση της νομοθεσίας.

Κατά τη σύσκεψη εργασίας, πραγματοποιήθηκε συνολική αποτίμηση και των οριακών κυκλοφοριακών συνθηκών εξαιτίας της εποχικής αύξησης του όγκου των οχημάτων, ιδιαίτερα στο εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας των Χανίων, αλλά και των έκτακτων εργοταξίων που βρίσκονται σε εξέλιξη και επιβαρύνουν την εύρυθμη λειτουργία της Αγοράς. Οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου των Χανίων τόνισαν στον επικεφαλής της Αστυνομίας την επείγουσα ανάγκη αποτελεσματικών παρεμβάσεων στη διευκόλυνση της κυκλοφοριακής λειτουργίας του κέντρου της πόλης.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, κ. Αντώνης Ροκάκης, δήλωσε: «Σε μια ιδιαίτερα επιβαρυμένη περίοδο για τους συναδέλφους μας επιχειρηματίες, συνεργαστήκαμε εποικοδομητικά με τον νέο δυναμικό Αστυνομικό Διευθυντή των Χανίων με επίκεντρο την ανάγκη συστηματικής και αποτελεσματικής αστυνόμευσης των Αγορών της περιφερειακής μας ενότητας. Η Ασφάλεια και η εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων τόπου μας αποτελούν κρίσιμη προϋπόθεση για την εμπορική και τουριστική ευημερία του. Επίσης, βρισκόμαστε εδώ για να πούμε κι ένα μεγάλο ευχαριστώ για την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν οι εργαζόμενοι στην Αστυνομία για την οριακή λειτουργία της Αγοράς και την προστασία της Υγείας μας, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας Covid-19».