ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

To 10ο Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής– Super Market Επιστρέφει Δυναμικά με Φυσική Παρουσία.

Το Επιμελητήριο Χανίων ανακοινώνει ότι το ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ – SUPER MARKET «επιστρέφει» ακόμα πιο δυναμικά στην αρχική του μορφή με δια ζώσης συναντήσεις παραγωγών και μεταποιητών με ξενοδόχους και εκπροσώπους δικτύων διανομής, αντίστοιχα.

Το 10ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ θα διεξαχθεί το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 στο ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΗΤΗΣ (ΔΕΚΚ) στο Ηράκλειο, τηρουμένων όλων των μέτρων προστασίας κατά του COVID-19. Θα περιλαμβάνει συναντήσεις για τη διάθεση φρέσκων και μεταποιημένων κρητικών αγροτικών προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία και στην τοπική αγορά, μέσω των δικτύων διανομής – super market, καθώς και συναντήσεις  με  βιοτέχνες, μεταποιητές και άλλων προϊόντων που σχετίζονται με τον Τουρισμό (πχ είδη συσκευασίας, καθαριστικά, εξοπλισμός κλπ), ώστε να δοθεί η ευκαιρία επέκτασης της συνεργασίας και με άλλους τομείς της τοπικής οικονομίας, πέραν του αγροδιατροφικού.

Το κορυφαίο για την οικονομία της Κρήτης επιχειρηματικό γεγονός έχει στόχο να προωθήσει τη συνεργασία ξενοδόχων και αγροτών, επαγγελματιών, βιοτεχνών, μεταποιητών, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των Κρητικών ξενοδοχείων και της ευρύτερης τοπικής αγοράς από την τοπική αγροτική παραγωγή – δίνοντας την ευκαιρία και στους επισκέπτες του νησιού να γνωρίσουν τα γνήσια προϊόντα της Κρητικής διατροφής – αλλά και να στηριχθεί η συναφής με τον τουρισμό επαγγελματική /βιοτεχνική δραστηριότητα.

Το 10ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ συνδιοργανώνουν τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης, οι Ενώσεις Ξενοδόχων Κρήτης και ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, Αντώνης Ροκάκης, σημειώνει τα εξής: «Το Επιμελητήριο Χανίων με αισιοδοξία ανακοινώνει τη διοργάνωση του 10ου ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ – SUPER MARKET, το οποίο επανέρχεται σε κανονικές οργανωτικές συνθήκες, ως ένας από τους κορυφαίους θεσμούς για την πολύπλευρη ανάδειξη και προώθηση της Οικονομίας του νησιού της Κρήτης. Η υπεραξία του θεσμού επικεντρώνεται στη στρατηγική του αποτελεσματικότητα να δημιουργεί «εμπορικές γέφυρες», πριν την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου, ανάμεσα στις δύο σημαντικότερες οικονομικές δυνάμεις της περιφέρειας Κρήτης, τον Τουρισμό με τον Πρωτογενή – Μεταποιητικό της τομέα. Διευκολύνει ουσιαστικά τους επιχειρηματίες του Τουρισμού να προμηθευτούν τοπικά προϊόντα απ’ ευθείας από τους παραγωγούς, διαμορφώνοντας αμφίδρομα οικονομικές σχέσεις εμπιστοσύνης και πολύπλευρης αξίας, όχι μόνο σε οικονομικό αλλά και σε ποιοτικό επίπεδο. Παρά την πρωτοφανείς συνθήκες της πανδημίας, ως διοργανωτές την προηγούμενη χρονιά επιδείξαμε την αναγκαία ευελιξία και πραγματοποιήσαμε τη διοργάνωση και τις συναντήσεις μόνο διαδικτυακά, χωρίς να υποβαθμίσουμε τα σημαντικά εμπορικά αποτελέσματα».

Το ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ θα περιλαμβάνει ολιγόλεπτες συναντήσεις εκπροσώπων των ξενοδοχείων και των δικτύων διανομής με αγρότες, κτηνοτρόφους, μεταποιητές, επαγγελματίες, βιοτέχνες κλπ σε προκαθορισμένα ραντεβού, αλλά και προβολή προϊόντων σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες.

Η συμμετοχή στο 10ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ είναι ΔΩΡΕΑΝ, αλλά απαιτείται η δήλωση συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 04 Μαρτίου 2022.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Επιμελητήριο Χανίων. Υπεύθυνη, κα Βασιλική Ζερβουδάκη τηλ: 28210 52329,  zervoudaki@chania-cci.gr, ή στα Επιμελητήρια Ηρακλείου, Ρεθύμνης και Λασιθίου.

 

Δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ.