ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ | Σύσκεψη με Γ.Γ. Ε.Ο.Τ. & Δήμων της Π.Ε. Χανίων με θέμα τον Τουρισμό.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, κ. Αντώνης Ροκάκης, δήλωσε: «Σήμερα, εκπροσωπώντας της Επιχειρηματική κοινότητα των Χανίων, συμμετείχαμε στην εποικοδομητική σύσκεψη εργασίας με τους Αντιδημάρχους Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας και την παρέμβαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, και του Γενικού Γραμματέα του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού, κ. Δημήτρη Φραγκάκη, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήσαμε για τις αναγκαίες στρατηγικές συμπράξεις & προοπτικές του τουριστικού προϊόντος των Χανίων, οι οποίες είχαν «παγώσει» εξαιτίας της απρόβλεπτης πανδημίας. Ήλθε η ώρα να εγκαταλείψουμε το μοντέλο αποσπασματικών δράσεων του παρελθόντος και να δουλέψουμε με ενιαία στρατηγική και τεχνοκρατικό σχέδιο για την επόμενη μέρα του Τουριστικού Προορισμού «Χανιά».

Από κοινού με τον Γ.Γ. του Ε.Ο.Τ. υπενθυμίσαμε στους αρμόδιους αντιδημάρχους Τουρισμού τη μεταξύ μας συμφωνία, από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του στην ηγεσία του εθνικού τουριστικού οργανισμού, σχετικά με την προτεραιότητα στρατηγικής και μόνιμης σύμπραξης μεταξύ του Επιμελητηρίου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των εμπλεκόμενων παραγωγικών φορέων της περιφερειακής μας ενότητας. Οφείλουμε άμεσα να ενώσουμε δυνάμεις & να σχεδιάσουμε το μέλλον του Τουριστικού μας προϊόντος με ολοκληρωμένο, μακροπρόθεσμο και πολυδιάστατο τρόπο.

Είναι σημαντικό στην κατεύθυνση αυτή το γεγονός ότι ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ο.Τ. μας ενημέρωσε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ότι το Υπουργείο Τουρισμού έχει ήδη καταθέσει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και συζητείται αυτές τις μέρες νομοσχέδιο το οποίο θεσμοθετεί τους Πρότυπους Τουριστικούς Προορισμούς Ολοκληρωμένης Διαχείρισης και τους Οργανισμούς Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, τοπική αυτοδιοίκηση και επιχειρηματική κοινότητα μείναμε σύμφωνοι να περιμένουμε την προσεχή επεξεργασία και πιθανή ψήφιση στη Βουλή του νέου θεσμικού πλαισίου ώστε τα Χανιά να επιδιώξουν να αξιολογήσουν και γιατί όχι να αποτελέσουν έναν από τους πρώτους Τουριστικούς προορισμούς της χώρας που θα αξιοποιήσουν το νέο στρατηγικό εργαλείο».