ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού & Υπουργού Εθνικής Άμυνας του κράτους του Κουβεϊτ με τον Προέδρο του Επιμελητηρίου Χανίων.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, κ. Αντώνης Ροκάκης, είχε την τιμή να πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό & Υπουργό Εθνικής Άμυνας του κράτους του Κουβέιτ, Α.Υ. Σεϊχη Hamad Jaber Al-Sabah. Ο υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος επισκέφτηκε τα Χανιά για ολιγοήμερες διακοπές με την οικογένειά του, συνοδευόμενος και από τον Δήμαρχο της πόλης του Κουβέιτ, κ. Mahmoud Boushahri.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, 19/11, στο ξενοδοχείο που διέμειναν οι υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι του Κουβέιτ, λίγο πριν την αναχώρησή τους από την Κρήτη, και επιτεύχθηκε ως αποτέλεσμα της προωθητικής πρωτοβουλίας του Επιμελητηρίου Χανίων να τους αποστείλει, κατά την άφιξή τους, «καλωσόρισμα» με αντιπροσωπευτικά προϊόντα της Κρητικής γης. Μάλιστα, ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός του κράτους του Κουβέιτ επέλεξε να απευθύνει και επίσημη ευχαριστήρια επιστολή (επισυνάπτεται) προς τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χανίων για να εκδηλώσει τον ενθουσιασμό του σχετικά με την υψηλή ποιότητα της Χανιώτικης γαστρονομίας και φιλοξενίας.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, Αντώνης Ροκάκης, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εκπροσωπώντας της επιχειρηματική κοινότητα των Χανίων, είχα την τιμή να συναντηθώ με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό του κράτους του Κουβέιτ, στο περιθώριο των ολιγοήμερων διακοπών του στα Χανιά. Ο Σεΐχης με προσκάλεσε κατά την αναχώρησή του για να εκφράσει τον ενθουσιασμό της οικογένειάς του και του δημάρχου της πόλης του Κουβέιτ για τις τουριστικές υποδομές και τον υψηλό επαγγελματισμό των υπηρεσιών που απόλαυσαν στα Χανιά, ενώ πραγματικά εντυπωσιάστηκαν από την Κρητική κουζίνα. Από πλευράς της επιχειρηματικής μας κοινότητας, πρότεινα στον εκπρόσωπο της Κουβεϊτιανής κυβέρνησης τη διοργάνωση -το συντομότερο δυνατόν- επιχειρηματικής αποστολής παρουσίασης των Χανιώτικων προϊόντων στο Κουβέιτ. Συμφωνήθηκε να ακολουθήσουμε τις αναγκαίες τεχνικές συνεννοήσεις με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς. Αναμφίβολα, οι τόσο υψηλού επιπέδου επισκέπτες, και μάλιστα όχι το καλοκαίρι, αποτελούν ισχυρή ένδειξη της διεθνούς αναγνώρισης της κοινής και επίπονης προσπάθειας των χιλιάδων επιχειρηματιών και εργαζομένων των Χανίων για το νέο μέλλον της Ανάκαμψης».

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΟΥΒΕΙΤ ΕΒΕΧ