ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σύσκεψη Εργασίας Επιμελητηρίου με την Αδελφότητα Κουρέων Κομμωτών Καταστηματαρχών Χανίων.

Αντώνης Ροκάκης: «Έφτασε επιτέλους η ώρα να σπάσει το αδιέξοδο των περισσότερων από 100 επιχειρήσεων Κομμωτικής των Χανίων & η Πολιτεία να περιφρουρήσει αποτελεσματικά τη Νομιμότητα στην Αγορά που καταρρέει ανεξέλεγκτη. Είμαστε αποφασισμένοι να υποστηρίξουμε δυναμικά κάθε συγκεκριμένη καταγγελία της Αδελφότητας Κουρέων Κομμωτών Καταστηματαρχών Χανίων για παράνομη δραστηριότητα κομμωτικής προς τις Ελεγκτικές Αρχές της Πολιτείας».

Στο Επιμελητήριο Χανίων, ο Πρόεδρος, κ. Αντώνης Ροκάκης, με την υποστήριξη του Υπεύθυνου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων, κ. Δημήτρη Μουντάκη και του Υπεύθυνου ΓΕΜΗ, κ. Γιώργου Πατεράκη πραγματοποίησαν σύσκεψη εργασίας με τη Διοίκηση της Αδελφότητας Κουρέων Κομμωτών Καταστηματαρχών Χανίων, η οποία εκπροσωπήθηκε από την Πρόεδρο, κ. Ελένη Σεργάκη και μέλη του Δ.Σ.

Από πλευράς των θεσμικών εκπροσώπων των κομμωτών και των κουρέων πραγματοποιήθηκε μια συνολική αποτίμηση της οικονομικής κατάστασης των επιχειρήσεων τους, μετά την πολύμηνη υγειονομική καραντίνα & τις επιπτώσεις των μέχρι σήμερα περιορισμών της στην κανονική λειτουργία των καταστημάτων τους. Διαπιστώθηκε ότι τα νέα χρέη των επιχειρήσεων προς το δημόσιο, η μηδενική τους ρευστότητα και οι υψηλές εργοδοτικές εισφορές δεν επιτρέπουν πλέον καμία αισιοδοξία.

Μοναδική περίπτωση ανάκαμψης θα αποτελούσε η στρατηγική απόφαση της Ελληνικής πολιτείας, όπως έχει ήδη προτείνει και το Επιμελητήριο Χανίων, να προβεί σε διαγραφή του χρέους της πανδημίας προς το δημόσιο, να μειώσει δραστικά τις εργοδοτικές εισφορές μέχρι το τέλος της υγειονομικής κρίσης & να δημιουργήσει στοχευμένα χρηματοδοτικά εργαλεία για τη μη επιστρεπτέα χρηματοδότηση πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Στο πιο πάνω εκρηκτικό περιβάλλον, χαριστική βολή στις επιχειρήσεις του κλάδου αποτελεί η διαρκώς εντεινόμενη παράνομη δραστηριότητα κομμωτικής, η οποία επειδή κινείται στο περιθώριο της Αγοράς δημιουργεί ασφυκτικές συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού με αποτέλεσμα να απειλούνται πλέον σοβαρά με κλείσιμο δεκάδες νόμιμες επιχειρήσεις. Σίγουρα, μεγάλοι χαμένοι και οι εκατοντάδες νόμιμοι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων. Παράλληλα, η Ελληνική πολιτεία και η Κοινωνία, σε μια από τις κρισιμότερες φάσεις για το οικονομικό τους μέλλον, στερούνται πολύτιμα έσοδα από την παρασιτική δραστηριότητα.

Εν μέσω της εκρηκτικής πανδημίας Covid-19, η ανεξέλεγκτη κατάσταση στην Αγορά πλέον προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις και στην Υγεία των Χανιωτών καταναλωτών, οι οποίοι πραγματικά διακινδυνεύουν τις ίδιες τις οικογένειες τους, βάζοντας στα σπίτια τους μη επαγγελματίες, χωρίς να τηρείται κανένα απολύτως πρωτόκολλο υγειονομικής ασφαλείας, αντίθετα με τους νόμιμους επαγγελματικούς χώρους οι οποίοι υπόκεινται στους αυστηρούς και συνεχείς ελέγχους της Πολιτείας.