ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΒΕΧ | Η ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΟΥ ΒΟΑΚ ΚΑΘΙΣΤΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΑ ΧΑΝΙΑ! Το έργο που παρουσίασε ο Πρωθυπουργός θα συζητηθεί άμεσα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Χανίων.

Αντώνης Ροκάκης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων:

«Σε μια από τις πλέον κρίσιμες καμπές στην ιστορία της Επιχειρηματικότητας των Χανίων, εξαιτίας της πρωτοφανούς κρίσης που προκαλεί η πανδημία Covid-19, εχθές από τα Χανιά νιώσαμε μια αναπτυξιακή πνοή ελπίδας για όλο το νησί μας από την παρουσίαση της επένδυσης των 2 δις. ευρώ του Βόρειου Οδικού Άξονα 300 χιλιομέτρων της Κρήτης, την οποία παρακολουθήσαμε από τον συντοπίτη μας Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Προσωπικά, δεν μπορώ παρά να εκφράσω τη βαθιά μου ικανοποίηση γιατί η χθεσινή παρουσίαση του Β.Ο.Α.Κ. υπήρξε ολοκληρωμένη αναπτυξιακά, καθώς συμπεριλαμβάνεται πλέον οριστικά και το τμήμα μεταξύ της Σούδας και της Κισάμου. Συντονισμένα με τους δήμους Κισάμου και Πλατανιά και το Τμήμα Δυτικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας είχαμε αντιδράσει δυναμικά στην απαράδεκτη παράλειψή του κατά τον προκαταρκτικό σχεδιασμό. Είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη επιτάχυνσης ολοκλήρωσης της μελέτης (οδοποιίας, γεωλογικών, παράπλευρου δικτύου) του συγκριμένου τμήματος, η οποία δυστυχώς ξεκίνησε με καθυστέρηση.

Το μεγαλύτερο κέρδος της Κοινωνίας μας είναι ότι ο σύγχρονος και ασφαλής αυτοκινητόδρομος της Κρήτης θα προστατεύει επιτέλους την Ανθρώπινη Ζωή. Τα Χανιά, θα καταστούν ο αναπτυξιακός πρωταγωνιστής της στρατηγικής επένδυσης, σε πολλά επίπεδα, με κυρίαρχο τον Τουρισμό. Ο κορυφαίος φυσικός, πολιτιστικός και γαστρονομικός πλούτος του τόπου μας θα γίνει ταχύτατα προσβάσιμος ακόμα και από το ανατολικότερο άκρο της Κρήτης. Παράλληλα, η ουσιαστική αναβάθμιση της διακίνησης των προϊόντων θα προσελκύσει σημαντικές επενδύσεις στις επιχειρήσεις, όπως και στις διαμετακομιστικές και λιμενικές υποδομές μας. 

Καθώς, το στρατηγικό έργο του Β.Ο.Α.Κ. είναι απαιτητικό και πολυδιάστατο με πλήθος τεχνικών, χρηματοδοτικών και περιβαλλοντικών παραμέτρων το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Χανίων θα πραγματοποιήσει άμεσα συνολική αποτίμηση της στρατηγικής επένδυσης και των προοπτικών της για την Οικονομία των Χανίων».