ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Ενημερώσου για τις Ευκαιρίες & Προοπτικές των Εξαγωγών στην Περιφέρεια Κρήτης & Βγες Μπροστά από τον Ανταγωνισμό».

Η Εκδήλωση που συνδιοργάνωσε το Επιμελητήριο Χανίων με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων (Σ.Ε.Β.Ε.) για την Κατάρτιση Στελεχών των Επιχειρήσεών του με Στόχο την Τόνωση της Εξωστρέφειας σε Κρίσιμους Κλάδους & Αγορές 

Επιμένουν Ψηλά στα 135 εκατ. ευρώ οι Συνολικές Εξαγωγές των Χανίων το 2020, Σύμφωνα και με τη Μελέτη που Παρουσίασε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων

Σήμερα, το Επιμελητήριο Χανίων, στο πλαίσιο της στρατηγικής προτεραιότητάς του για την αποτελεσματική τόνωση της εξωστρέφειας των Χανιώτικων επιχειρήσεων και της συνεργασίας του με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων (Σ.Ε.Β.Ε.), συνδιοργάνωσε ανοιχτή Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Ενημερώσου για τις Ευκαιρίες & Προοπτικές των Εξαγωγών στην Περιφέρεια Κρήτης & Βγες Μπροστά από τον Ανταγωνισμό».

Κεντρικός ομιλητής στο ψηφιακό πάνελ της εκδήλωσης, εκ μέρους της Επιχειρηματικής κοινότητας των Χανίων, ο Αντώνης Ροκάκης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων: «Σε μια από τις πιο σκληρές οικονομικές κρίσεις των τελευταίων δεκαετιών, οι Χανιώτες εξαγωγείς συνεχίσαμε και το 2020 να επιτυγχάνουμε τους υψηλούς μας στόχους, συνολικής αξίας €135 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη σημερινή εκδήλωση και από τη μελέτη του Συνδέσμου Εξαγωγέων. Μετά την πρωτοφανή πανδημία το παγκόσμιο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον θα είναι ριζικά διαφορετικό από αυτό που γνωρίζαμε οι επιχειρηματίες τα τελευταία χρόνια. Απαιτείται άμεσα η κατάρτιση ενός νέου ολοκληρωμένου εθνικού και περιφερειακού στρατηγικού σχεδίου εξωστρέφειας. Με δημιουργικούς άξονες την Καινοτομία, την Εκπαίδευση & την Τυποποίηση, απαιτείται ευρύς και δομημένος διάλογος ανάμεσα στην Πολιτεία, τους Παραγωγικούς Φορείς, τους Εξαγωγικούς Συνδέσμους, τα Επιμελητήρια και την Τοπική Αυτοδιοίκηση στη βάση των νέων ανατρεπτικών δεδομένων στην παγκόσμια Οικονομία, το Εμπόριο & τη Διατροφή».

Στην ίδια εκδήλωση τοποθετήθηκαν:

Αντώνης Παπαδεράκης, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας.

Εμμανουήλ Αλιφιεράκης Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Γεώργιος Γιακουμάκης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ρεθύμνου, Πρόεδρος Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κρήτης.

Θωμάς Χαριτάκης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λασιθίου, Πρόεδρος Αναπτυξιακής Κρήτης, Αντιδήμαρχος Δήμου Αγίου Νικολάου.

Εμμανουήλ Χνάρης, Αντιπεριφερειάρχης στον Πρωτογενή Τομέα Κρήτης.

Δρ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, Πρόεδρος ΔΣ ΣΕΒΕ – Συνδέσμου Εξαγωγέων.

Στην ίδια εκδήλωση παρουσιάστηκαν από την κ. Μαίη Δεμερτζή, Υπεύθυνης Κατάρτισης του Συνδέσμου Εξαγωγέων και τα δύο προγράμματα κατάρτισης , τα οποία υλοποιεί ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020», τα οποία χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους και απευθύνονται σε απασχολούμενους στον Ιδιωτικό Τομέα της Οικονομίας. Ειδικότερα, ο πρώτος κύκλος κατάρτισης αφορά στον τομέα της Ανάπτυξης Εξαγωγικών Μονάδων στον κλάδο της Αγροδιατροφής – Βιομηχανίας Τροφίμων και ο δεύτερος στον τομέα της Ανάπτυξης Εξαγωγικών μονάδων στον κλάδο των Δομικών Υλικών. Οι θέσεις συμμετοχής στα προγράμματα αφορούν 817 εργαζομένους, οι οποίοι έχουν επιλεγεί μέσω εφαρμογής ολοκληρωμένου συστήματος.

Τέλος, στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν από τον κ. Παναγιώτη Χασάπη, Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο του ΣΕΒΕ, οι εξαγωγικές επιδόσεις της Περιφέρειας Κρήτης με βάση τη μελέτη του ΙΕΕΣ του ΣΕΒΕ με θέμα «Χαρτογράφηση της εξαγωγικής δραστηριότητας της Ελλάδας ανά Περιφέρεια».