ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ “ΚΩΔΙΚΑ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ”.

Το Επιμελητήριο Χανίων, ο Δήμος Χανίων, ο Δήμος Πλατανιά, ο Δήμος Κισάμου, ο Δήμος Κανδάνου – Σελινου, ο Δήμος Σφακίων, ο Δήμος Γαύδου, ο Δήμος Αποκορώνου, ο Σύλλογος Λογιστών/Φοροτεχνικών Χανίων, ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων και το Οικονομικό Επιμελητήριο τμ. Δυτικής Κρήτης συνδιοργανώνουν  τηλεδιάσκεψη, την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου και ώρα 14:00, με κεντρικό ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτη Κουρμούση.

Ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Φώτης Κουρμούσης και τα στελέχη της ΕΓΔΙΧ (κ. Μαδαρου Ιωάννα, νομικός του Τμήματος Νομικής Υπηστήριξης, και κ. Ντακουλα Ευαγγελία, οικονομολόγος του Τμήματος Οικονομικής Υποστήριξης), θα παρουσιάσουν τους βασικούς άξονες και τις καινοτομίες του ν. 4738/2020  «Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας» και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις για τα ακόλουθα:

  • Τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών σε έως 240 δόσεις
  • Τη διαδικασία πτώχευσης – απαλλαγής οφειλών φυσικών & νομικών προσώπων και παροχής 2ης ευκαιρίας
  • Τις πρόνοιες για τα ευάλωτα νοικοκυριά και την προστασία της 1ης κατοικίας
  • Το ρόλο των επιστημονικών κλάδων

Στην τηλεδιάσκεψη θα συμμετέχουν και οι οικονομολόγοι – στελέχη  του Κέντρου Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών Χανίων (ΚΕΥΔ Χανίων*): κ. Αργυρώ Συμνιανάκη, και κ. Μαρλέν Σίντχομ.

Το κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει την παρουσίαση μέσω live streaming από την σελίδα του Επιμελητηρίου στο facebook (https://www.facebook.com/ChaniaCCI) όπου θα μπορεί να στέλνει και τα ερωτήματα σε μορφή γραπτού μηνύματος (messenger).

*Το ΚΕΥΔ Χανίων βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, στο Βαρύπετρο, στο ισόγειο του πρώτου κτιρίου (στη στοά πίσω από το κυλικείο του Οργανισμού).