ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέο LockDown Θα Είναι Καταστροφικό!

Αγαπητές /-οί συνάδελφοι,

Η Επιχειρηματική Κοινότητα του τόπου μας, στο πλευρό της Χανιώτικης κοινωνίας, εξακολουθεί να δίνει πιο ενωμένη και πιο αποφασισμένη από ποτέ την εξαιρετικά κρίσιμη μάχη με την πανδημία Covid-19 και τις πολύπλευρες επιπτώσεις της.
Πρόσφατα κατορθώσαμε με ωριμότητα να «απεγκλωβιστούμε» από τα σκληρά περιοριστικά μέτρα. Μετά από πολλές εβδομάδες συλλογικής προσπάθειας περιορίσαμε δραστικά την έξαρση των κρουσμάτων, η οποία καταγράφηκε τον περασμένο Αύγουστο και Σεπτέμβριο στον τόπο μας

Τα Χανιά βρίσκονται σήμερα στο λιγότερο «επώδυνο» επίπεδο «επιτήρησης» (κίτρινο), ως προς την υγειονομική τους ασφάλεια και την ένταση των περιοριστικών μέτρων. Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι έχουμε πλέον εξαντλήσει τις αντοχές μας στη Χανιώτικη Κοινωνία και Οικονομία.

Είναι επιβεβλημένο να διασφαλίσουμε με κάθε τρόπο τη συνέχιση της λειτουργίας κρίσιμων κλάδων της Οικονομίας των Χανίων, όπως το Λιαεμπόριο, Χονδρεμπόριο, Εστίαση, Ξενοδοχεία, Κομμωτήρια, Βιοτεχνία.

Να εφαρμόσουμε με απόλυτη αξιοπιστία και συνέπεια από σήμερα, Τρίτη 03 Νοεμβρίου, τα νέα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στα Χανιά και στο τμήμα της Ελληνικής επικράτειας που ανήκει στο επιπέδο Α, όπως ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό στο πρόσφατο διάγγελμά του με σκοπό την «αναχαίτιση» της νέας έξαρσης κρουσμάτων:

1. Υποχρεωτική χρήση μάσκας, τόσο σε εσωτερικούς, όσο και σε εξωτερικούς χώρους
2. Περιορισμός κυκλοφορίας από 00:00-05:00, με εξαίρεση για λόγους εργασίας και υγείας
3. Απαγόρευση επιβίβασης σε ΜΜΜ χωρίς μάσκα
4. Υποχρεωτική τηλεργασία σε ποσοστό τουλάχιστον 50%, τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα
5. Υποχρεωτική τηλεκπαίδευση στα ΑΕΙ. Εξαιρούνται μόνον οι κλινικές και τα εργαστήρια των τελειόφοιτων φοιτητών.
6. Αναστολή επισκεπτηρίου σε όλες τις δομές Πρόνοιας, πχ Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων

Αντώνης Ροκάκης