ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με την συμμετοχή του Επιμελητηρίου | Ενημερωτική συνάντηση στο Φιρκά για τα υγειονομικά πρωτόκολλα και την διαχείριση ύποπτων κρουσμάτων COVID.

«Υγειονομικά πρωτόκολλα και διαχείριση ύποπτων κρουσμάτων covid 19» το θέμα της ενημερωτικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Χανίων και την συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης, της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Χανίων και του Επιμελητηρίου Χανίων, το απόγευμα της Πέμπτης 9 Ιουλίου στο Φρούριο Φιρκά.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση σχετικά, με τα μέτρα πρόληψης μετάδοσης του κορωνοϊού σε εργαζόμενους και επισκέπτες τουριστικών επιχειρήσεων, την σωστή προετοιμασία των επιχειρήσεων, και την ορθή διαχείριση των ύποπτων κρουσμάτων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
“Σε κάθε ξενοδοχείο θα πρέπει να γίνει προσομοίωση, ώστε να υπάρχει ετοιμότητα. Ξεχάστε ότι δεν θα έχουμε κρούσματα. Πρέπει να σεβόμαστε και όχι να φοβόμαστε τη διαδικασία. Οι άνθρωποι είναι καλύτερα εκπαιδευμένοι” είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για τον τουρισμό Κυριάκος Κώτσογλου.
“Υπάρχει ένα δεύτερο κύμα. Αυτή τη στιγμή συνέχισε, γράφονται τραγικές ιστορίες στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία, όπου άνθρωποι που άνοιξαν τις επιχειρήσεις τους, άνθρωποι που έβγαλαν τους εργαζόμενους τους από την αναστολή δεν μπορούν να τους ξαναβάλουν. Ένας σχεδιασμός ημιτελής που προέβλεπε το άνοιγμα της αγοράς των Βαλκανίων και που έχει πάει ανάποδα. Αυτή η διαδικασία που κάνουμε δεν είναι για να μηδενίσει τον κίνδυνο, αλλά για να τον ελαχιστοποιήσει. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο γίνεται. Να μη δημιουργηθεί ένα κλίμα στους πολίτες που να μεγαλώσει η άρνηση για τον τουρισμό, γιατί μπορεί οι πολιτικοί ή η πολιτική να σταματήσουν τον τουρισμό” κατέληξε ο κ. Κώτσογλου.
“Οργανώσαμε εσπερίδες σε όλους του Δήμους των Χανίων και μας απέμεινε η Γαύδος. ήρθαν εκατοντάδες ενδιαφερόμενοι και έγινε ένας εποικοδομητικός διάλογος ώστε να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που δημιουργεί ο κορωνοϊός, ενώ είναι χαρακτηριστικό να τονιστεί, ότι τα δεδομένα αλλάζουν από στιγμή σε στιγμή. Η υπηρεσία είναι έτοιμη πάντως, έστω και τηλεφωνικά να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα”, επεσήμανε ο Δ/ντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Χανίων, Δημήτρης Νικολακάκης.
«Αυτές τις κρίσιμες στιγμές είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ, Αντώνης Ροκάκης, πρέπει να είμαστε όλοι έτοιμοι να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών που έχουμε οι ίδιοι δημιουργήσει από την πρώτη αντιμετώπιση του κορονοϊού ως τώρα.
Το Επιμελητήριο Χανίων προχωρά σε μια καμπάνια, το “Chania Always Pure” η οποία, θα αναδείξει πόσο καθαρά είναι τα Χανιά και πόσο ασφαλείς θα πρέπει να αισθάνονται όσοι επισκέπτονται την πόλη μας. Η ανησυχία είναι έντονη στον επιχειρηματικό κόσμο, αλλά θεωρώ, ότι πλέον κάτι γίνεται και κάτι πάμε να σώσουμε”.
Ομιλητές στην εσπερίδα εκτός των κκ. Κώτσογλου και Νικολακάκη ήταν ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Γιάννης Γιαννακάκης, και η Προϊσταμένη του τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου κ. Σταυρούλα Μαρακάκη.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων.