ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συμμετοχή προέδρου ΕΒΕΧ Α. Ροκάκη | Σε τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε ο πρόεδρος του Ε.Ε.Α. Γ.Χατζηθεοδοσίου με τον Υπουργό Τουρισμού Χ. Θεοχάρη.

Διαδικτυακή συζήτηση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 25/5 κατά τη διάρκεια της οποίας Πρόεδροι Επιμελητηρίων, παράγοντες του τουρισμού και παραγωγικών φορέων, εξέθεσαν -μετά και από τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για τον Τουρισμό- τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και κατέθεσαν τις προτάσεις τους στον αρμόδιο Υπουργό κ. Χάρη Θεοχάρη.
Στην τηλεδιάσκεψη αναδείχθηκαν οι βέλτιστες πρακτικές για την επανεκκίνηση του τουρισμού, μετά τα περιοριστικά μέτρα που επέβαλε η πανδημία.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, κ. Αντώνης Ροκάκης μεταξύ άλλων είπε «πως είναι αναγκαίο να γίνουν συντονισμένες κινήσεις όλων των υπουργείων έτσι ώστε έχοντας πετύχει στο υγειονομικό «μέτωπο» να το αξιοποιήσουμε και στη «βαριά» μας βιομηχανία που είναι ο τουρισμός με ενέργειες – τομές τέτοιες, που θα δώσουν την ώθηση που χρειάζεται για να γίνει η επανεκκίνηση».
Ο κ. Υπουργός ενημέρωσε με τη σειρά του ότι υπάρχει ζήτηση από το εξωτερικό ακόμα και από περιοχές που δεν έχουν ξαναπραγματοποιηθει πτήσεις και τόνισε ότι οι επισκέπτες είναι αναγκαίο να νιώθουν ασφαλείς ερχόμενοι στη χώρα μας όπως και οι επιχειρηματίες του τουρισμού να είναι καλυμμένοι από πλευράς αστικής ευθύνης.
Τέλος ο κ. Ροκάκης υπογράμμισε ότι το αεροδρόμιο Χανίων σε σχέση με αυτό του Ηρακλείου έχει διαφορά στην τιμολογιακή πολιτική πράγμα το οποίο οδηγεί τα Χανιά σε μειονεκτική θέση έναντι αυτής του Ηρακλείου. Ο κ. Θεοχάρης έδειξε να το κατανοεί και δήλωσε ότι αυτό θ’ αλλάξει άμεσα.