ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ενημέρωση για τους Χανιώτες εξαγωγείς σχετικά με τα μέτρα ελέγχου, τους περιορισμούς καθώς και τα μέτρα διευκόλυνσης που έχουν ληφθεί ανά χώρα.

Το Επιμελητήριο Χανίων ενημερώνει τα μέλη του πως η Enterprise Greece σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και τα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, επιθυμώντας να συμβάλλει στην άμβλυνση των συνεπειών της πανδημίας στην εγχώρια οικονομία και στην ενημέρωση των εξαγωγικών επιχειρήσεων για τις εξελίξεις και τους τυχόν περιορισμούς σε αγορές που τους ενδιαφέρουν, συλλέγει από διάφορες πηγές και παρέχει στους ενδιαφερόμενους σταθερή και έγκυρη ροή πληροφοριών που αφορούν σε:

  • Ταξιδιωτικούς Περιορισμούς (είσοδος-έξοδος επισκεπτών, ημέρες καραντίνας, ακυρώσεις πτήσεων από/προς συγκεκριμένη χώρα-περιοχή).
  • Εμπορικούς Περιορισμούς (απαγόρευση σε εισαγωγές-εξαγωγές προϊόντων).
  • Πληροφορίες για ελλείψεις / Ζήτηση συγκεκριμένων κατηγοριών προϊόντων.
  • Γενική Ενημέρωση για τα προβλήματα που δημιουργεί η πανδημία στο διεθνές εμπόριο και στην επιχειρηματικότητα.

Στο ακόλουθο link https://www.enterprisegreece.gov.gr/covid-19-countries-map , ο εξαγωγέας μπορεί να λαμβάνει πληροφόρηση είτε μέσω του διαδραστικού χάρτη, κλικάροντας πάνω στην χώρα που τον ενδιαφέρει ή από την λίστα που υπάρχει κάτω από τον χάρτη. Επίσης υπάρχει σταθερή ροή γενικότερων οικονομικών πληροφοριών που σχετίζονται με το θέμα από διάφορες πηγές. Να σημειωθεί πως οι διαθέσιμες πληροφορίες εμπλουτίζονται και επικαιροποιούνται συνεχώς.