ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δήλωση Προέδρου ΕΒΕΧ για τα μέτρα ανάσχεσης της εξάπλωσης του κορωναϊού.

Με χθεσινή μας δήλωση καλούσαμε την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα ανακούφισης των επιχειρήσεων που πλήττονται από τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση ώστε να αποτρέψει την εξάπλωση του κορωναϊού.
Με χαρά είδαμε την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα φορέων της αγοράς, όπως το Επιμελητήριο Χανίων, σαν πρώτο βήμα και καλούμε σε περαιτέρω ενίσχυση.
Πέραν όμως των ενεργειών που οφείλει να κάνει η κάθε κυβέρνηση, είναι μεγάλη η ευθύνη και του καθενός μας ώστε να βοηθήσουμε προς την ίδια κατεύθυνση.
Καλούμε λοιπόν τους επιχειρηματίες μέλη μας που απασχολούν προσωπικό που είναι γονείς, να δείξουν κατανόηση στα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν μετά το κλείσιμο των σχολείων και την παραμονή των παιδιών στα σπίτια τους για τις επόμενες 14 ημέρες.
Επίσης κρίνουμε απαραίτητο να τονίσουμε προς το σύνολο της Χανιώτικης κοινωνίας, ότι αυτή την στιγμή περισσότερο από ποτέ, θα πρέπει να στηριχθούν οι τοπικές επιχειρήσεις και μέσω της εσωτερικής ανακύκλωσης χρήματος, να προσπαθήσουμε να μειώσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις που φέρνουν στην αγορά τα μέτρα πρόληψης.
Το βέβαιο είναι ότι αν επιδείξουμε την απαιτούμενη ψυχραιμία και αλληλεγγύη, θα μπορέσουμε όλοι μαζί να εξέλθουμε γρήγορα από αυτή την δυσάρεστη περίοδο.