ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΒΕΧ πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ενημερωτική εκδήλωση για το 9ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ | Αντώνης Ροκάκης: «Το ΕΒΕΧ στοχεύει στη θωράκιση του τοπικού μας προϊόντος».

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 12 Φεβρουαρίου στο Επιμελητήριο, η ενημερωτική εκδήλωση, και συμμετοχή επιχειρηματιών και ξενοδόχων, με θέμα το 9ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ– SUPER MARKET
Στη συνάντηση συμμετείχαν κ. Αντώνης Παπαδεράκης, Υπεύθυνος Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης, ο κ. Εμμανουήλ Ντουντουλάκης, από το τμήμα τουρισμού της περιφέρειας Κρήτης, επιχειρηματίες, διευθυντές ξενοδοχείων και ξενοδόχοι.
Στην παρουσίαση της η κ. Λένα Στεφανουδάκη, Υπεύθυνη Γραφείου Επιχειρηματικής Υποστήριξης Επιμελητηρίου Ηρακλείου και Υπεύθυνη οργάνωσης του Forum, αναφέρθηκε στην διαχρονική ανοδική πορεία του, εστιάζοντας στα οφέλη που αποκομίζουν οι επιχειρηματίες με τη συμμετοχή τους.

Στη συνέχεια οι κ.κ. Δημήτριος Κουμπαράκης, Πρόεδρος Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων, και Αλέξανδρος Σαμαράς, Γενικός Γραμματέας Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων, αναφέρθηκαν, στην προετοιμασία και στις προϋποθέσεις για την μια επιτυχημένη συμμετοχή στο Φόρουμ.
Έτσι γερές βάσεις για εποικοδομητική συνεργασία με πολλαπλά οφέλη για την τοπική οικονομία θέτει για μια ακόμη χρονιά το 9ο Παγκρήτιο Φόρουμ προώθησης κρητικών προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία και τα δίκτυα διανομής, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ), το Σάββατο 21 Μαρτίου 2020.
Το Παγκρήτιο Φόρουμ διοργανώνεται από τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης, υπό την αιγίδα και τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης , την συνεργασία των ξενοδόχων της Κρήτης, του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων, της Παγκρήτιας Τράπεζας και άλλων φορέων.
Στη φετινή 9η διοργάνωση αναμένεται να πραγματοποιηθούν περισσότερες από 15.000 συναντήσεις παραγωγών αγροτικών, κτηνοτροφικών και μεταποιημένων προϊόντων απ΄ όλη την Κρήτη με ξενοδόχους, διευθυντές ξενοδοχείων και εκπροσώπους δικτύων διανομής, στη διάρκεια των οποίων θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν τη μεταξύ τους συνεργασία για τη νέα τουριστική περίοδο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΒΕΧ

Στην τοποθετηση του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων κ. Ροκάκη είπε μεταξύ άλλων: “Είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία της Κρήτης η άμεση διασύνδεση του πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα. Ως Επιμελητήριο Χανίων στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που στοχεύει τόσο στη “θωράκιση” του τοπικού προϊόντος, όσο και στην ανάδειξη του ως σημείο κατατεθέν του τόπου μας».