ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα Χανιά η επόμενη Γ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων | Δηλώσεις Α. Ροκάκη – Κ. Μίχαλου.

Στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε προ ημερών η καθιερωμένη, λόγω της ΔΕΘ, Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν μεταξύ άλλων η Διοικητική Επιτροπή της ΚΕΕ ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Γιάννης Βρούτσης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Δημήτρης Οικονόμου, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου του υπ. Ανάπτυξης, κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης κ.α.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, μεταξύ άλλων,είπε:

«Μετά από μια δύσκολη δεκαετία – μια δεκαετία που άφησε βαθιά σημάδια στη χώρα, στην αγορά, στην ελληνική κοινωνία – είναι καιρός να αλλάξουμε σελίδα. Η Ελλάδα πρέπει τώρα να βαδίσει στο δρόμο της ευημερίας και της ανάπτυξης. Πρέπει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, για να κλείσουν οι πληγές της κρίσης. Για να μπορέσει να ορθοποδήσει η πραγματική οικονομία και τα εισοδήματα των πολιτών. Για να μπορέσουμε, επιτέλους, να κοιτάξουμε μπροστά με περισσότερη αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση».

Στο πλαίσιο της συνέλευσης της ΚΕΕΕ ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων Αντώνης Ροκάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις πρώτες ημέρες της Κυβέρνησης σε σχέση με το επιχειρείν,  ενώ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «το σχέδιο για ανάπτυξη που είναι ένα εκ των βασικότερων ζητούμενων της ελληνικής οικονομίας, βλέπουμε πως αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Δεν μπορούμε παρά να είμαστε ως εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου αρωγοί σε αυτή την εθνική προσπάθεια, ώστε να πετύχουμε άμεσα και σταθερά αποτελέσματα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, όσο και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, ανακοίνωσαν στο σώμα πως η επόμενη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων θα γίνει στα Χανιά εντός του 2019.

Ο κ. Ροκάκης δήλωσε σχετικά: «Είναι μεγάλη τιμή για τα Χανιά να φιλοξενήσουν για πρώτη φορά τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΕΕ και όλους τους εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας μας. Μαζί με τη συνέλευσή μας θα πραγματοποιηθεί και το 2ο επιχειρηματικό Φόρουμ Χανίων, το οποίο ευελπιστούμε και στοχεύουμε να καθιερώσουμε ως θεσμό για την Κρήτη, ένα Φόρουμ που θα συγκεντρώνει την επιχειρηματική εγχώρια διανόηση με σκοπό τον επανακαθορισμό, την προστασία και την ανάδειξη του επιχειρείν».