ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Από το ΕΒΕΧ και την ΕΤΑΝ νέο σχέδιο κατάρτισης εκπαιδευτών στον Αγροδιατροφικό τομέα | Αν. Ροκάκης: «Βαρύτητα στην εκπαίδευση για τις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας».

Το Επιμελητήριο Χανίων και η Εταιρία Ανάπτυξης του ΕΒΕΧ ενημερώνουν για το νέο Χρηματοδοτούμενο Σχέδιο Κατάρτισης Εκπαιδευτών στον Αγροδιατροφικό Τομέα με τίτλο «INeA: INnovative pathways for Agroalimentary products of Chania», στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ ΚΑ1.

Σκοπός του σχεδίου είναι οι εκπαιδευτές που σχετίζονται με τον Αγροδιατροφικό Κλάδο να καταρτιστούν σε συναφή γνωστικά αντικείμενα σε φορείς του εξωτερικού.

Η υλοποίηση του προγράμματος θα ξεκινήσει τους πρώτους μήνες του 2020 και θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου 2020, ενώ το ύψος της επιχορήγησης θα ανέρχεται κατ’ ανώτατο στο ποσό των 33.830 ΕΥΡΩ.

Στο πλαίσιο του προγράμματος ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου και της Εταιρίας Ανάπτυξης κ. Αντώνης Ροκάκης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Πάντοτε πίστευα ότι η σκληρή δουλειά πάνω σε έναν καλό και στρατηγικό σχεδιασμό, αμείβεται εκ του αποτελέσματος. Έτσι, καταφέραμε και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να υλοποιούμε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατάρτισης εκπαιδευτών στον Αγροδιατροφικό Τομέα, κάτι που πιστεύουμε πως θα δώσει εκ νέου νέα εφόδια στους εκπαιδευτές, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να μεταλαμπαδεύσουν την απαραίτητη γνώση στους εκπαιδευόμενούς τους. Είναι σημαντικό η γνωστική επάρκεια των επιχειρηματιών και εργαζομένων πάνω σε ζητήματα αγροδιατροφής να είναι πλήρης, updated και συνυφασμένη με το νέο παγκόσμιο και πάνω απ’ όλα ανταγωνιστικό πλαίσιο που συνεχώς αναδιαμορφώνεται. Όπως έχω ξαναπεί, όλα είναι ζήτημα παιδείας. Γι’ αυτό το λόγο οφείλουμε από την πλευρά μας να δώσουμε τη δέουσα βαρύτητα στην εκπαίδευση προκειμένου να είμαστε σε θέση να κάνουμε τα «άλματα» που απαιτούν οι ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας και του επιχειρείν».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο: 2821052329 κ. Θεόδωρος Τσιμρικίδης ή με email: epimel@chania-cci.gr