ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 8ο Παγκρήτιο Φόρουμ προώθησης κρητικών προϊόντων στο Ηράκλειο | Αντώνης Ροκάκης: «Το ΕΒΕΧ στοχεύει στη θωράκιση του τοπικού μας προϊόντος» | 23 χανιώτικες επιχειρήσεις συμμετείχαν στο Φόρουμ

Γερές βάσεις για εποικοδομητική συνεργασία με πολλαπλά οφέλη για την τοπική οικονομία έθεσε για μια ακόμη χρονιά το 8ο Παγκρήτιο Φόρουμ προώθησης κρητικών προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία και τα δίκτυα διανομής, το οποίο πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ), την Κυριακή 31 Μαρτίου.

Το Παγκρήτιο Φόρουμ διοργανώθηκε από τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης, υπό την αιγίδα και τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης , την συνεργασία των ξενοδόχων της Κρήτης, του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων, της Παγκρήτιας Τράπεζας και άλλων φορέων.

Στη φετινή 8η διοργάνωση πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 15.000 συναντήσεις παραγωγών αγροτικών, κτηνοτροφικών και μεταποιημένων προϊόντων απ΄ όλη την Κρήτη με ξενοδόχους, διευθυντές ξενοδοχείων και εκπροσώπους δικτύων διανομής, στη διάρκεια των οποίων είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τη μεταξύ τους συνεργασία για τη νέα τουριστική περίοδο.

Ο θεσμός επεκτάθηκε φέτος για πρώτη φορά και στον βιοτεχνικό τομέα με τη συμμετοχή και βιοτεχνών/επαγγελματιών που σχετίζονται με τον τουρισμό (σαπούνι, χαρτικά, υφαντά, έπιπλα κλπ).

Στο φετινό, 8ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ δήλωσαν συμμετοχή 215 παραγωγοί/μεταποιητές και βιοτέχνες, 148 ξενοδοχεία και 14 δίκτυα διανομής.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΒΕΧ

Την έκθεση επισκέφτηκαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων και ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής (κλπ) Δημήτρης Μουντάκης. Σε δήλωση του ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ κ. Ροκάκη είπε τα εξής: “Είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία της Κρήτης η άμεση διασύνδεση του πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα. Ως επιμελητήριο Χανιων στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που στοχεύει τόσο στη “θωράκιση” του τοπικού προϊόντος, όσο και στην ανάδειξη του ως σημείο κατατεθέν του τόπου μας. Αλλωστε, η αξία της κρητικής κουζίνας είναι αδιαμφισβήτητη, ενώ εδώ και αρκετά χρόνια χαρακτηρίζεται ως σημείο προσδιορισμού της ευρύτερης μεσογειακής. Εύχομαι το παγκρητιο φόρουμ να συνεχίσει την ανοδική του πορεία και τα αποτελέσματα που θα φέρνει να ικανοποιούν άπαντες.”