ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Με επιτυχία η εκδήλωση του Ε.Ε.Α. για τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα» | Το ΕΒΕΧ εκπροσώπησε το μέλος του ΔΣ Ασπασία Λουπάκη.

Επιτυχία πέρα από κάθε προσδοκία σημείωσε η εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Ιανουαρίου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, στο πλαίσιο του Money Show.

Η πολύ μεγάλη συμμετοχή στην εκδήλωση αποδεικνύει τόσο τη δυναμική του γυναικείου επιχειρείν όσο και την απήχηση της δράσης του ΕΕΑ.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου τόνισε τη σημαντική συνεισφορά που μπορεί να έχει η γυναικεία επιχειρηματικότητα στην ανάκαμψη της οικονομίας. Δεσμεύθηκε για τη στήριξή της με πράξεις από το Επιμελητήριο, μέσω και της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, εστιάζοντας επίσης στις πηγές χρηματοδότησης του γυναικείου επιχειρείν από ευρωπαϊκά και άλλα κονδύλια, καθώς και στην άσκηση πίεσης προς αυτήν την κατεύθυνση από το ΕΕΑ.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του ΕΕΑ κ. Χριστίνα Φυτέα αναφέρθηκε στη δράση της Επιτροπής και τις στοχευμένες παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες που σχεδιάζονται ανά την Ελλάδα.

Στο πρώτο μέρος της συζήτησης συμμετείχαν η κα. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης , η κα. Ελίζα Βόζεμπεργκ, Ευρωβουλευτής της ΝΔ, η κα. Εύα Καΐλή, Ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, η κα. Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος ΔΙΚΤΥΟΥ, πρώην Επίτροπος ΕΕ & πρώην Υπουργός, και η κα. Σοφία Οικονομάκου, Πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, πρώην πρόεδρος ΕΕΑ και πρώτη γυναίκα Πρόεδρος Επιμελητηρίου.

Στην πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε, αναδείχθηκαν οι ευκαιρίες, οι προκλήσεις και οι δυνατότητες για τις γυναίκες στη νέα ψηφιακή εποχή. Έγινε, ακόμη, αναφορά σε πρωτοβουλίες του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την ενίσχυση της ψηφιοποίησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στους διαθέσιμους από την Ευρωπαϊκή Ένωση πόρους για το γυναικείο επιχειρείν, καθώς και στην ανάγκη ψηφιακής εκπαίδευσης.

Το Επιμελητήριο Χανίων εκπροσώπησε στην εκδήλωση το μέλος, του ΔΣ και της ΕΕΔΕΓΕ Ασπασία Λουπάκη.