ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρωταγωνιστής το ελαιόλαδο στην ενίσχυση του γαστρονομικού τουρισμού | Επισημάνσεις σε ημερίδα στο ΜΑΙΧ.

Η ορθή χρήση ελαιολάδου στην εστίαση το θέμα της ημερίδας που διοργάνωσαν, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ελιάς, ο Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης, η Περιφέρεια Κρήτης, το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, ο Δήμος Χανίων και το Ινστιτούτο Ελιάς, υπό την αιγίδα του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου, την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στο ΜΑΙΧ.

«Η παρουσία του ελαιολάδου και η σωστή χρήση του στην εστίαση των τουριστών έχει κρίσιμη σημασία τα τελευταία χρόνια» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο επιστημονικός σύμβουλος του ΣΕΔΗΚ δρ Νίκος Μιχελάκης προσθέτοντας ότι ο επιχειρηματικός κόσμος της εστίασης θα πρέπει να αξιοποιήσει περισσότερο το ελαιόλαδο.

Όπως επισημάνθηκε από όλους του ομιλητές, δεν γίνεται ευρεία χρήση του ελαιολάδου για την παρασκευή τηγανητών φαγητών από τις τοπικές επιχειρήσεις εστίασης και τα ξενοδοχεία.

Στην εκδήλωση εκ μέρους του Επιμελητηρίου Χανίων παρευρέθηκε το μέλος του ΔΣ και αντιπρόεδρος της ΕΤΑΝ Χρήστος Τσοντάκης ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του είπε μεταξύ άλλων: «Χαιρετίζω  την πολύ σημαντική εκδήλωση στο ΜΑΙΧ για το λάδι, τον μαύρο χρυσό της Κρήτης. Ως Αναπτυξιακή (ΕΤΑΝ) είμαστε αρωγοί σε κάθε τέτοια πρωτοβουλία που αναδεικνύει το μοναδικό αυτό προϊόν και συμβάλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη του Νομού και της Κρήτης».