ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με επιτυχία το 1ο Φεστιβάλ Χανιώτη Επαγγελματία της ΟΕΒΕΝΧ | Το φεστιβάλ υποστήριξαν ΕΒΕΧ, Περιφέρεια – Περιφερειακή Ενότητα και οι Δήμοι Χανίων.

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το πρώτο «Φεστιβάλ Χανιώτη επαγγελματία» που διοργάνωσε η ΟΕΒΕΝΧ το απόγευμα της Κυριακής 30 Σεπτεμβρίου στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων. Το φεστιβάλ που έγινε με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Χανίων και συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και τους Δήμους Χανίων, Πλατανιά, Κισσάμου, Αποκορώνου, Σφακίων και Καντάνου- Σελίνου, περιελάβανε έκθεση ιστορικών φωτογραφιών από παλαιές επιχειρήσεις στα Χανιά και επαγγέλματα που έχουν πλέον χαθεί, ενώ βραβεύτηκαν και επτά παλαίμαχοι επαγγελματίες.

Από την Ομοσπονδία τιμήθηκαν οι : Ανδρέας Κατάκης (έμπορος υποδημάτων για χρόνια στον Κάτωλα), Αλέκος Στυλιανάκης(φανοποιός), Γιώργος Καμπουράκης (βιοτέχνης και για χρόνια πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών), Σπύρος Βαβουλές (ηλεκτρολόγος), Αντώνης Αντωνογιαννάκης (ελασματουργός), Βαγγέλης Μαρεντάκης (ράφτης) και Νίκος Δροσερός (ταξιτζής).

Το φεστιβάλ πλαισιώθηκε με μουσικοχορευτική εκδήλωση στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

Τον πρόεδρο του ΕΒΕΧ εκπροσώπησε στην εκδήλωση το μέλος του ΔΣ και Υπεύθυνος ΓΕΜΗ Γιώργος Πατεράκης. Επίσης παρευρέθηκαν, το μέλος του ΔΣ και αντιπρόεδρος της ΕΤΑΝ Χρήστος Τσοντάκης ο οποίος βράβευσε εκ μέρους του ΕΒΕΧ και έναν από τους οκτώ παλαίμαχους επαγγελματίες, Ανδρέας Φυντικάκης μέλος ΔΣ και αντιπρόεδρος ΕΤΑΝ, Ασπασία Λουπάκη μέλος ΔΣ ΕΒΕΧ και Μανώλης Κοτσάκης μέλος ΔΣ ΕΒΕΧ και μέλος ΔΣ ΕΕΣΥΜ.