ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε εκδήλωση στο ΕΒΕΧ | Οι ευκαιρίες Τουριστικής Συνεργασίας Σλοβακίας – Κρήτης.

«Ευκαιρίες Τουριστικής Συνεργασίας Σλοβακίας – Κρήτης» είναι το θέμα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα στα Χανιά στην αίθουσα διαλέξεων «Δημοσθένης Γαγάνης» του Επιμελητηρίου Χανίων.

Στην εκδήλωση που είναι ανοιχτή για το κοινό και συνδιοργανώνουν το ΕΒΕΧ και το προξενείο της Σλοβακίας στην Κρήτη, θα παρευρεθούν ο γενικός Διευθυντής Τουρισμού του Υπουργείου Μεταφορών και Κατασκευών, Mr Zlotan Kovacs, η διευθύντρια του τμήματος Διεθνών Συνεργασιών τουρισμού Ms Lenka Sprochova, η πρέσβης της Σλοβακίας κ. Iveta Hricova και ο επ. πρόξενος κ. Σταύρος Πατεράκης.

Η Σλοβακία είναι μια χώρα ανταγωνιστική στην οποία έχουν γίνει πολλές επενδύσεις από το εξωτερικό, κατέχει την 1η θέση στην παραγωγή αυτοκινήτων που ξεπερνά το 1 εκ. οχήματα ετησίως από εταιρείες όπως η Σιτροέν και η VOLKSWAGEN, ενώ παράλληλα έχει προχωρήσει στον αγροτουρισμό, στον ιατρικό τουρισμό και φημίζεται για την παραγωγή ειδών ξενοδοχειακού εξοπλισμού και κρυστάλλων.

Επίσης χιλιάδες είναι οι Σλοβάκοι τουρίστες που επισκέπτονται κάθε χρόνο την Κρήτη ενώ περισσότεροι από χίλιοι φοιτητές σπουδάζουν σε Πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.