ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με την συμμετοχή του ΕΒΕΧ | Στα Τίρανα η πρώτη Διοικητική συνάντηση του έργου Interreg – Adrion.

Με την συμμετοχή του Επιμελητηρίου Χανίων πραγματοποιήθηκε προ ημερών στα Τίρανα της Αλβανίας η πρώτη Διοικητική συνάντηση των εταίρων του έργου διασυνοριακής συνεργασίας Αδριατικής-Ιονίου (Interreg Adrion).

Το έργο στοχεύει στην  ανάπτυξη ενός καινοτόμου δικτύου για την προώθηση της εξωστρέφειας των αγροδιατροφικών εταιρειών και στην εξεύρεση τρόπων προώθησης και δικτύωσης της επιχειρηματικότητας στον αγροδιατροφικό κλάδο, μέσα από την ανάπτυξη δεσμών και συνεργειών μεταξύ των αγροδιατροφικών επιχειρήσεων , των ερευνητικών ιδρυμάτων και των πανεπιστημίων.

Αναφορικά με την Κρήτη, το έργο θα βελτιώσει την εξωστρέφεια των τοπικών προϊόντων και των επιχειρήσεων στις νέες αγορές.

Στη συνάντηση που φιλοξενήθηκε από την Ένωση Επιμελητηρίων Αλβανίας, το Επιμελητήριο Χανίων εκπροσώπησε το μέλος του ΔΣ και Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων, Δημήτρης Μουντάκης.

Συζητήθηκε η εξέλιξη του έργου και αποφασίστηκαν οι επόμενες κινήσεις όπου μεταξύ άλλων προβλέπεται μια συνάντηση στις 12-13 Οκτωβρίου στα Τίρανα με θέμα την ενδυνάμωση της εξωστρέφειας και ένα workshop κατά την διάρκεια του οποίου εξωτερικοί συνεργάτες όλων των εταίρων θα παρουσιάσουν τις καλές πρακτικές εξωστρέφειας.

Να υπενθυμίσουμε ότι επικεφαλής εταίρος του έργου είναι το Επιμελητήριο Χανίων και οι άλλοι είναι  Περιφέρεια Κρήτης, Πολυτεχνείο Κρήτης, INSULEUR,  Αλβανία (Ένωση Εμποροβιομηχανικών Επιμελητηρίων Αλβανίας),  Ιταλία (Επαρχία της Potenza, Πανεπιστήμιο Basilicata, Γενική Συνομοσπονδία Γεωργίας), Σερβία (Επιμελητήριο Σερβίας) και Σλοβενία (Ινστιτούτο για Ολοκληρωμένες Λύσεις Ανάπτυξης – E-zavod).

Να σημειωθεί ότι το έργο είναι ένα από τα 35 που εγκρίθηκαν σε σύνολο 378 υποβολών, ενώ οι ενδιαφερόμενοι για υποβολή πρότασης ξεπέρασαν τους 800. Το έργο έχει προυπολογισμό 1.060.000 ευρώ και διάρκεια 24 μήνες.