ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο δρομολόγιο Χανιά-Αθήνα η Sky Express από 1η Νοεμβρίου | Α.Ροκάκης: «Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου».

«Είναι πολύ σημαντικό το ότι αφουγκράζεστε τις ανησυχίες και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Αυτή τη στιγμή το αεροδρόμιο έχει φωνή και είναι σημαντικό το είστε εδώ να μας ενημερώνετε και να μας ακούτε. Η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί, στην οποία και εμείς από την πλευρά μας ως Επιμελητήριο συμβάλλουμε με τις δυνάμεις μας για το καλό των Χανίων».

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων Αντώνης Ροκάκης απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της Διοίκησης της Fraport κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής συνάντησης που διοργάνωσε η εταιρεία στο ξενοδοχείο Σαμαριά στα Χανιά.

 «Από την πρώτη στιγμή, συνέχισε ο κ. Ροκάκης, που η αεροπορική εταιρία Ryanair αποφάσισε να εγκαταλείψει τα Χανιά, τα αντανακλαστικά της διοίκησης του Επιμελητηρίου Χανίων λειτούργησαν άμεσα. Δίχως τυμπανοκρουσίες και παχιά λόγια, δουλέψαμε ώστε να καταφέρουμε να προσελκύσουμε άλλες εταιρίες προκειμένου να υπερκαλυφθεί το κενό της Ryanair. Όπως και έγινε! Για το λόγο αυτό οφείλαμε να είμαστε σε ανοιχτή συζήτηση με τη διοίκηση της Fraport, με την οποία μας συνέδεσε ο κοινός στόχος της ανάπτυξης του αεροδρομίου προς όφελος του νομού μας. Ο άλλος δρόμος που είχαμε ήταν να ακούσουμε τις «Κασσάνδρες» και να το «παίξουμε επαναστάτες δίχως αιτία» καταφέρνοντας ένα μηδενικό για τα Χανιά. Αυτό ήταν και η εύκολη λύση. Παρόλα αυτά επιλέξαμε το αντίθετο. Σήμερα είναι ημέρα όπου οι κόποι μας και η στάση μας αμείβονται. Χαίρομαι ιδιαιτέρως και φυσικά χαιρετίζω τα νέα αεροπορικά δρομολόγια που θα συνδέουν τα Χανιά μας με αρκετούς νέους προορισμούς. Η προσπάθεια συνεχίζεται, δεν εφησυχάζουμε, δεν σταματάμε μέχρι να καταφέρουμε να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους» είπε κλείνοντας ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ.

Να σημειωθεί ότι όπως ανακοινώθηκε στην εκδήλωση στη γραμμή Χανιά – Αθήνα «μπαίνει» από την 1η Νοεμβρίου 2018, με τρεις καθημερινές πτήσεις, η αεροπορική εταιρεία Sky Express.