ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Να αναδειχθεί το Σελινιώτικο τσουνατόλαδο» | Χαιρετισμός προέδρου ΕΒΕΧ σε εκδήλωση στην Παλαιόχωρα.

Οι ενεργειακές ιδιότητες του Σεληνιώτικου τσουνατόλαδου για τον ανθρώπινο οργανισμό ήταν το θέμα εκδήλωσης που διοργάνωσε το απόγευμα της Παρασκευής 23 Φεβρουαρίου στην Παλαιόχωρα, ο Δήμος Κανδάνου – Σελίνου και η Ένωση Σελίνου υπό την αιγίδα της Αντιπεριφέρειας Χανίων και της Περιφέρειας Κρήτης.

Επιστήμονες και παραγωγοί επεσήμαναν την ανάγκη εκσυγχρονισμού των μεθόδων καλλιέργειας – συλλογής ώστε το τσουνατόλαδο να πάρει την θέση που του ανήκει.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ Αντώνης Ροκάκης αφού χαρακτήρισε το τσουνατόλαδο «χρυσοπράσινο δώρο» του Θεού είπε:

«Αυτό το «δώρο» που συναντάται σε λίγα μέρη της Ελλάδας, μας κάνει να νιώθουμε τυχεροί που το έχουμε στην περιοχή μας και φυσικά μας δημιουργεί υψηλό αίσθημα ευθύνης, προστασίας, αλλά και ανάδειξής του σε όλο τον κόσμο.

Σε αυτό το πλαίσιο άλλωστε, οφείλουμε να εργαστούμε. Αφενός, η προστασία του τσουνατόλαδου οφείλει να γίνεται μέσα από συγκεκριμένες τεχνικές διαδικασίες και αφετέρου, η ανάδειξή του θα πρέπει να αποτελέσει για όλο το νομό, τους φορείς, τους παραγωγούς και τους εμπόρους, το στοίχημα που θα κερδηθεί.

Το Επιμελητήριο από την πλευρά του και εγώ προσωπικά, κατέληξε στον χαιρετισμό του ο κ. Ροκάκης, θεωρούμε ότι μέσα από τέτοιες δράσεις κερδίζουμε το ανάλογο feedback επί του θέματος, λύνονται απορίες και προβληματισμοί και υλοποιούμε τις αποφάσεις μας με σύνεση και γνώση των δυνατοτήτων μας».