ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Αρμονική η σχέση μεταξύ τουρισμού και αγροτικών προϊόντων στην Κρήτη” | Χαιρετισμός προέδρου ΕΒΕΧ σε εσπερίδα στο ΚΑΜ.

«Πολλά μέρη της Ελλάδας ενισχύουν τον έναν από τους δύο τομείς της οικονομίας τους. Την αγροτική παραγωγή ή τον τουρισμό. Σπανίως και τα δύο. Στα Χανιά και σ’ όλη την Κρήτη κατ’ επέκταση, ισχύει το αντίθετο και μπορούμε να ισχυριστούμε ότι μεταξύ τουρισμού και ντόπιου αγροτικού προϊόντος υπάρχει μια αρμονική σχέση».

Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ, Αντώνης Ροκάκης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών για την «Διασύνδεση των Αγροτικών Προϊόντων της Κρήτης με τον Τουρισμό» που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου στο ΚΑΜ.

«Ο Νομός Χανίων συνέχισε ο κ. Ροκάκης έχει ξεχωρίσει τόσο για την πλούσια αγροτική του παραγωγή, όσο και για το τουριστικό του επίπεδο.

Ωστόσο, το γεγονός ότι ο ξενοδόχος, ο έμπορος, ο επαγγελματίας μας, επιλέγει και προωθεί τα ντόπια αγροτικά προϊόντα, δεν πρέπει να μας εφησυχάζει.

Η ελεύθερη οικονομία όσο ελκυστική είναι, άλλο τόσο αδυσώπητη μπορεί να γίνει. Εκτός κι αν προσέξουμε. Μόνο αν η στρατηγική μας είναι τόσο δυνατή και συνετή, θα είμαστε σε θέση να καταφέρουμε να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε εξίσου τον τουρισμό και το αγροτικό μας προϊόν.

Η εσπερίδα μας δίνει τροφή για σκέψη, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί ένα ακόμη βήμα για συνεργασία και συμφωνία για ανάπτυξη», κατέληξε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ.