ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στη δημοσιότητα ο οικονομικός απολογισμός του ΕΒΕΧ 2010-2016.

Περήφανος για το έργο της διοίκησης του στο ΕΒΕΧ δήλωσε ο πρόεδρος του φορέα Γιάννης Μαργαρώνης κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στα τοπικά ΜΜΕ το μεσημέρι της Δευτέρας 6 Νοεμβρίου παρουσία των μελών της διοικητικής επιτροπής κκ. Χρήστου Μυλωνάκη Α Αντιπροέδρου, Νεκτάριου Ψαρουδάκη Β Αντιπροέδρου, Βασίλη Καλοτεράκη οικονομικού επόπτη και Γιάννη Στριλιγκα π. οικονομικού επόπτη.

Ο κ. Μαργαρώνης δίνοντας στη δημοσιότητα τον οικονομικό απολογισμό 2010-2016 του Επιμελητηρίου επεσήμανε μεταξύ άλλων πως μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η σύνταξη των πρώτων οικονομικών καταστάσεων του ΕΒΕΧ με βάση τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα και θα ακολουθήσει ο έλεγχος που έχει ήδη ανατεθεί στους Ορκωτούς Ελεγκτές Λογιστές, όπως προβλέπεται από το σχετικό νομικό πλαίσιο. Στη συνέχεια οι ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις θα δοθούν στη δημοσιότητα.

Ο κ. Μαργαρώνης είπε μεταξύ άλλων στην σύντομη ομιλία του:

“Όπως είναι γνωστό, κάθε χρόνο παρουσιάζουμε μία έκθεση με τον απολογισμό της δουλειάς μας. Φέτος, μιας και βρισκόμαστε στη λήξη της θητείας μας, επιθυμούμε, εκτός από τον απολογισμό των δράσεων που πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Χανίων, να δώσουμε στη δημοσιότητα και ένα οικονομικό απολογισμό των περασμένων οικονομικών χρήσεων.

Αισθανόμαστε ικανοποιημένοι για το έργο που έχουμε παράξει τα χρόνια που βρισκόμαστε στη Διοίκηση του Επιμελητηρίου, αλλά και περήφανοι για το ότι αυτό υλοποιήθηκε μέσα από μεθοδικό σχεδιασμό βασισμένο σε διαφανείς διαδικασίες.

Η έκθεση που κρατάτε στα χέρια σας είναι μία αναλυτική παρουσίαση της εξέλιξης των οικονομικών μεγεθών του ΕΒΕΧ από το 2010 μέχρι το 2016.  Στόχος μας είναι να συνοδεύει στο εξής τον ετήσιο απολογισμό των δράσεων του ΕΒΕΧ”.

Αναλυτικά ο απολογισμός:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2010 ver12