ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων για τον ΒΟΑΚ.

Στην ένταξη σε επίπεδο μελέτης ολοκληρωμένα στον ΒΟΑΚ του τμήματος «Χανιά-Κίσσαμος» ζητούν από τους αρμόδιους Υπουργούς την Περιφέρεια, και τον ΟΑΚ οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων του Νομού, Εμποροβιομηχανικού Γ. Μαργαρώνης, Τεχνικού, Σ. Σοφιανός και Οικονομικού, Π. Πετσετάκης.

Αναλυτικά στο αίτημα τους αναφέρουν:

Προς

-Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αλέξιο Τσίπρα

-Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Ιωάννη Δραγασάκη

-Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Χρηστό Σπίρτζη

-Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Νικόλαο Μαυραγάνη

-Γ.Γ. Υποδομών κ. Γεώργιο Δέδε

-Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη

-Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης

Υπόφη : α) Προέδρου και μελών Δ.Σ, β) Δ/ντος Συμβούλου

-Βουλευτές Χανίων

ΘΕΜΑ: ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΒΟΑΚ

ΣΧΕΤ: Η ΑΠΟ 30-08-2017 ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΟΑΚ

«Με αφορμή την από 10-11-2017 υπογεγραμμένη Σύμβαση ανάμεσα στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης με αντικείμενο τις προκαταρκτικές ενέργειες και διαδικασίες προετοιμασίας της προκήρυξης διεθνούς δημόσιου διαγωνισμού για τη «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του ΒΟΑΚ» για το τμήμα «Χανιά- Άγιος Νικόλαος» (με το τμήμα «Χερσόνησος – Άγιος Νικόλαος» να ενσωματώνεται μετά την ένταξη του στο πρόγραμμα των ειδικών μελετών «πράσινης ανάπτυξης» της περιφέρειας Κρήτης επανερχόμαστε και ζητάμε:

Άμεσα το Υπουργείο, ο ΟΑΚ και η Περιφέρεια Κρήτης να προχωρήσουν – όπως έπραξαν για το τμήμα Χερσόνησος – Άγιος Νικόλαος- στην ένταξη των τμημάτων «Χανιά — Κίσσαμος» και «Άγιος Νικόλαος — Σητεία» έτσι ώστε τουλάχιστον σε επίπεδο μελέτης ο ΒΟΑΚ να αντιμετωπιστεί ολοκληρωμένα και στο σύνολο του.