ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες του Επιμελητηρίου Χανίων παρουσιάστηκαν στα ΜΜΕ

Τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες που θα παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας του Επιμελητηρίου Χανίων παρουσίασε το μεσημέρι της Τετάρτης 19 Ιουλίου στα ΜΜΕ ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ Γιάννης Μαργαρώνης. Τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες που θα παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας του Επιμελητηρίου Χανίων παρουσίασε το μεσημέρι της Τετάρτης 19 Ιουλίου στα ΜΜΕ ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ Γιάννης Μαργαρώνης.

Στόχος των υπηρεσιών που θα παρέχονται στις επιχειρήσεις – μέλη αλλά και σ’ αυτούς που θα επισκέπτονται ή ζουν στα Χανιά είπε ο κ. Μαργαρώνης είναι, αφενός να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους και να προσαρμοστούν αποτελεσματικότερα στα νέα ψηφιακά δεδομένα και αφετέρου να λειτουργήσουν ευεργετικά σε ό,τι αφορά τη δημιουργία ή τη βελτίωση σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ των επιχειρήσεων και του αγοραστικού κοινού.

Οι υπηρεσίες όσο καινοτόμες κι αν είναι τόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου , χρειάζεται να υποστηριχθούν ενεργά από όλους μας προκειμένου να δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία και να συμβάλλουν στην ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας. Ως εκ τούτου, είναι ευθύνη όλων μας να τις αγκαλιάσουμε και να τις υποστηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους.

Από την πλευρά μας επεσήμανε ο κ. Μαργαρώνης εγγυόμαστε ότι θα καταβάλλουμε όλες τις δυνατές προσπάθειες με στόχο οι υπηρεσίες αυτές να μας ενώσουν γύρω από τον κοινό σκοπό που είναι ένα καλύτερο μέλλον για τις επιχειρήσεις, τους εργαζομένους και εν γένει την τοπική οικονομία.

1. e-Επιμελητήριο

Τι είναι το e-Επιμελητήριο;

Το e-Επιμελητήριο είναι ένα σύγχρονο διαδικτυακό εργαλείο που παρέχει νέους και αποδοτικούς τρόπους επικοινωνίας για τις επιχειρήσεις-μέλη. Κάθε μέλος-επιχείρηση που έχει τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο, θα μπορεί πλέον να έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες του Επιμελητηρίου, από την άνεση του γραφείου του.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα για τις επιχειρήσεις – μέλη;

Σημαντικό κομμάτι της σχεδίασης και ανάπτυξης του e-Επιμελητήριο είναι οι παρεχόμενες δυνατότητες για διευκόλυνση στην αναζήτηση επιχειρήσεων-μελών από τρίτους που αναζητούν συνεργασίες. Ο τρόπος αναζήτησης με «λέξεις – κλειδιά» γίνεται από: α) την περιγραφή της δραστηριότητας των μελών, β) με Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας 2008 (ΚΑΔ 2008), γ) με επωνυμία ή διακριτικό τίτλο, δ) με Δήμο και ΚΑΔ και ε) με συνδυασμό κριτηρίων.Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα του e-Επιμελητήριο είναι ο χρόνος που σπαταλά ένα μέλος για να επισκεφτεί τα γραφεία του Επιμελητηρίου, ώστε να διεκπεραιώσει τις συναλλαγές του. Τώρα, μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του e-Επιμελητήριο, οι εξουσιοδοτημένοι χρήστες θα μπορούν να πραγματοποιούν αυτές τις διαδικασίες από το γραφείο τους, σε χρόνο που δε θα ξεπερνά τα πέντε με δέκα λεπτά.

Πιο συγκεκριμένα τα μέλη-επιχειρήσεις μπορούν:

 • να ελέγξουν τα στοιχεία που διατηρεί το Επιμελητήριο στα μητρώα του,
 • να εκδώσουν Πιστοποιητικά και Βεβαιώσεις,
 • να πληρώσουν συνδρομές που τυχόν οφείλουν, με την χρήση πιστωτικής, χρεωστικής ή προπληρωμένης κάρτας
 • να τροποποιήσουν μη σημαντικά στοιχεία τους, όπως στοιχεία επικοινωνίας κ.α.

2. Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Η νέα πολυδιάστατη ανταποδοτική υπηρεσία μας ονομάζεται On-Line Σύμβουλος του Επιχειρηματία και προσφέρεται δωρεάν από το Επιμελητήριο στα μέλη του. Η υπηρεσία  υποστηρίζεται από εξειδικευμένους Επιχειρηματικούς Συμβούλους Πανελλήνιου κύρους. Οι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και το έγκυρο και εξειδικευμένο Επιχειρηματικό Περιεχόμενο είναι προσβάσιμο μέσα από τη Δικτυακή Πύλη του Επιμελητηρίου και ενημερώνεται καθημερινά. Δημοσιεύονται χιλιάδες άρθρα ετησίως ενώ το ενημερωτικό υλικό είναι ταξινομημένο ανά θεματική κατηγορία για εύκολη πρόσβαση.

Έχει αναπτυχθεί παράλληλα μία πρωτοποριακή μηχανή αναζήτησης άρθρων για απίστευτα γρήγορα αποτελέσματα, σε κάποιο θέμα από όλες τις θεματικές υποκατηγορίες, με απλές λέξεις ή φράσεις κλειδιά.

Μέσα από την έγκυρη ενημέρωση του Online Συμβούλου του Επιχειρηματία οι Επιχειρήσεις λαμβάνουν όλη τη σημαντική πληροφόρηση που βρίσκεται στην επικαιρότητα. Από τη θεματική βιβλιοθήκη μπορεί ένας επιχειρηματίας ή μια επιχείρηση, να αντλήσει όλη τη νομική, φορολογική, λογιστική πληροφόρηση προκειμένου να ανοίξει μια επιχείρηση, να μεταβιβάσει μια επιχείρηση ή να βρει πηγές χρηματοδότησης, ενδιαφέρουσες πράσινες τεχνολογίες ή κλαδικές εκθέσεις κ.ά., ενώ παρέχονται και υπηρεσίες online Συμβουλευτικής. Εγγραφείτε μια φορά και μετά την ενεργοποίηση σας θα μπορείτε να θέτετε ερωτήσεις online 24 ώρες το 24ωρο και να παίρνετε έγκυρες απαντήσεις σε λίγες ημέρες.

3. www.filoxeno.com – η Ελληνική Τουριστική Πύλη

Το Επιμελητήριο Χανίων στηρίζει δυναμικά τις Τουριστικές Επιχειρήσεις προσφέροντας Υπηρεσίες Προβολής & Online Booking. Οι νέες υπηρεσίες δίνουν τη δυνατότητα προβολής όλων των Τουριστικών επιχειρήσεων του νομού στην Πανελλήνια Τουριστική Πύλη των Ελληνικών  Επιμελητηρίων Filoxeno.com με αυτοδιαχειριζόμενη προβολή. Επιπλέον στα καταλύματα προσφέρεται και η λειτουργία εύχρηστου, πλήρους και αυτόνομου συστήματος ηλεκτρονικών κρατήσεων και εσωτερικής οργάνωσης καταλύματος. Η υπηρεσία booking ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα του καταλύματος πολύ εύκολα ενώ διασυνδέεται και με το Τουριστικό Portal του Επιμελητηρίου αλλά και με το www.filoxeno.com.

Το νέο πακέτο υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις περιλαμβάνει:

 • Προβολή της Επιχείρησης στην Ολοκληρωμένη Τουριστική Πύλη. Για τις επιχειρήσεις διαμονής προσφέρεται Πλήρες σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (www.bookoncloud.com) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης ενώ προσαρμόζεται στις ανάγκες και την πολιτική κρατήσεων του κάθε καταλύματος.
 • Διαχείριση στο ίδιο περιβάλλον διαφορετικών Kαναλιών πώλησης: Booking.com, Expedia.com, Venere.com, Hotels.com, AirBnB, Trip Advisor Expedia & Venere Affiliates, Τουριστικά Γραφεία και Πρακτορεία, προσφέροντας μια σημαντική ευκολία, ευελιξία και ταχύτητα στη διαχείρι-ση των δωματίων. Αυτόματη, άμεση ενημέρωση για τις νέες κρατήσεις με πολλαπλούς τρόπους: στο διαχειριστικό, με email, μέσω mobile σύνδεσης (κινητό ή tablet), με και SMS στο κινητό.
 • Αυτόματη επικοινωνία με πελάτες με δυνατότητες μαζικής αποστολής SMS, email για ενημέρωση προσφορών, ευχετηρίων μηνυμάτων κλπ. Η εφαρμογή και όλες οι λειτουργίες της διαχειρίζονται αποκλειστικά από την επιχείρηση (διαθεσιμότητα, τιμές, προσφορές κλπ).
 • Υπηρεσίες Online κράτησης και για: Ταξίδια, Δραστηριότητες, Ενοικίαση εξοπλισμού-ειδών, οχημάτων κλπ.

4. Chania VALUES

Το Chania Values είναι μια πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Χανίων με σκοπό να συνδέσει τους παραγωγούς τοπικών παραδοσιακών προϊόντων με τις διεθνείς αγορές.

Η Φιλοσοφία Μας:

 • Στοχεύουμε να παρέχουμε στην εταιρεία σας μια σταθερή αξία
 • Επιλέγουμε μόνο τα καλύτερα από κάθε κατηγορία προϊόντων που προσφέρουν τα Χανιά
 • Εργαζόμαστε από κοινού με τους τοπικούς παραγωγούς για να εξασφαλίσουμε ότι ενσωματώνουν το κύριο χαρακτηριστικό τους στα προϊόντα που προσφέρουμε: την περηφάνια, στη σκληρή δουλειά κάθε ημέρας.

Τα Προϊόντα Μας:

 • Ο νομός Χανίων είναι ευλογημένος με ένα μοναδικό έδαφος και ήπιες καιρικές συνθήκες
 • Το «χαρτοφυλάκιό» μας από τρόφιμα και ποτά, περιέχει αποκλειστικά παραδοσιακά προϊόντα από τα Χανιά, ιδανικό για τη σύνθεση της αυθεντικής Κρητικής διατροφής, η οποία είναι και η καλύτερη εκδοχή της Μεσογειακής δίαιτας.

5. ENTER Chania

Το Enter Chania είναι ένα έργο που αναπτύχθηκε από το Επιμελητήριο Χανίων με κύριο στόχο να αποτυπώσει όσο το δυνατό πιο ολοκληρωμένα.

Πρόκειται δηλαδή για ένα «εργαλείο» που αν χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά από τις επιχειρήσεις θα τις βοηθήσει αφενός να επικοινωνήσουν τα μηνύματα τους στο αγοραστικό κοινό και αφετέρου να προβάλλουν τη δραστηριότητά τους σε ένα επιχειρηματικό χάρτη ώστε να αυξήσουν τις πιθανότητες για αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με άλλες επιχειρήσεις.την επιχειρηματική δραστηριότητα στο Νομό Χανίων και ταυτόχρονα να προσφέρει στις επιχειρήσεις διαδικτυακές υπηρεσίες προκειμένου να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους και εν γένει τη θέση τους στην αγορά.

Υπηρεσίες προς επιχειρήσεις:

 • καταχώρηση πληροφοριών και εμφάνιση στα αποτελέσματα αναζήτησης
 • δημιουργία ιστοσελίδας•καταχώρηση και προβολή επιχειρηματικών νέων, εκδηλώσεων, κ.α.
 • αναζήτηση βιογραφικών για θέσεις εργασίας
 • προβολή στο Enter Chania Live

Υπηρεσίες προς καταναλωτές:

 • Προηγμένες δυνατότητες αναζήτησης προϊόντων και επιχειρήσεων
 • δυνατότητες αναζήτησης στα νέα των επιχειρήσεων
 • προσωποποιημένη ενημέρωση βάση προτιμήσεων με sms και e-mail
 • καταχώρηση βιογραφικού για αναζήτηση εργασίας

6. Κρητικά Χέρια

Τα «ΚΡΗΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ» είναι ένα δίκτυο για τη διάδοση και ανάδειξη της Κρητικής ποιότητας και παράδοσης με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την Κρητική οικονομία.

Στόχος του είναι η επιλογή αυθεντικών κρητικών προϊόντων με κοινή σήμανση και ενιαία ποιότητα με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός ισχυρού ονόματος (brand name).

Για το σκοπό αυτό δημιουργείται μία διαδικασία ταυτοποίησης των κατασκευαζόμενων στην Κρήτη προϊόντων, εκτός του τομέα των τροφίμων και ποτών, που περιλαμβάνει έλεγχο, πιστοποίηση, διαχωρισμό, σήμανση και παράλληλα μία διαδικασία προώθησης τους στους επισκέπτες στη βάση της ιδέας ότι είναι χειροποίητα και αυθεντικά.

Το δίκτυο «ΚΡΗΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ» είναι ανοιχτό σε όλες τις επιχειρήσεις και τους κατοίκους της Κρήτης ως μοχλός ανάπτυξης της Κρητικής παραγωγής, των τοπικών επιχειρήσεων και της Κρητικής οικονομίας. Σκοπός είναι να προωθήσει τα προϊόντα αυθεντικής Κρητικής λαϊκής τέχνης τα οποία κατασκευάζονται αποκλειστικά από Κρητικούς καλλιτέχνες και αποτελούν συνεχιστές της παράδοσης.

7. Υπηρεσία Εύρεσης Επενδυτικών Προγραμμάτων

Η υπηρεσία εύρεσης επενδυτικών προγραμμάτων στοχεύει στην έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων σχετικά με τα διαθέσιμα  χρηματοδοτικά μέσα. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη διαδικτυακή πλατφόρμα παροχής διαδραστικών υπηρεσιών, στην οποία οι επιχειρήσεις θα μπορούν να ανατρέχουν για να αντλούν όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για όλα τα νέα επενδυτικά προγράμματα και προγράμματα απασχόλησης, όπως και όλες τις προϋποθέσεις ένταξής τους σε αυτά.

Λόγω της διαδραστικότητας της πλατφόρμας ο επιχειρηματίας-χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να εισάγει στην πλατφόρμα το επιχειρηματικό του προφίλ και να ενημερώνεται εξειδικευμένα για τα προγράμματα που ταιριάζουν στην επιχείρησή του.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση ανάρτησης νέων επενδυτικών προγραμμάτων το σύστημα αυτόματα αναζητεί, ταυτοποιεί και στη συνέχεια ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενη επιχείρηση.

8. Υπηρεσία Εύρεσης Ηλεκτρονικής Εκπαίδευσης

Η υπηρεσία ηλεκτρονικής (εξ αποστάσεως) ασύγχρονης εκπαίδευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ενσωματώνει σύγχρονες και καινοτόμες μεθόδους, εξασφαλίζοντας την υποστήριξη της ομαλής και απρόσκοπτης λειτουργίας κάθε επιχείρησης. Μέσω της υπηρεσίας αυτής οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, στην οποία έχει αναπτυχθεί μεγάλος αριθμός μαθημάτων ασύγχρονης τηλεκατάρτισης.

Σύντομα, η ηλεκτρονική βιβλιοθήκη της ΚΕΕ θα εμπλουτιστεί με νέα μαθήματα και παράλληλα θα λειτουργήσει Web TV Channel, στο οποίο διακεκριμένοι Εκπαιδευτές, Εμπειρογνώμονες, Καθηγητές Πανεπιστημίων κ.α. θα παρουσιάζουν live ενημερωτικές εκπομπές που θα αφορούν σε θέματα της επικαιρότητας, τα οποία απασχολούν την επιχειρηματική κοινότητα. Ο κάθε χρήστης της πλατφόρμας τηλεκατάρτισης έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τα μαθήματα που επιθυμεί, όποτε εκείνος το επιθυμεί, από οποιαδήποτε συσκευή με πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Τέλος, είναι ιδιαιτέρως σημαντικό πως τα στελέχη των επιχειρήσεων ή οι ίδιοι οι επιχειρηματίες θα μπορούν να επικοινωνούν μέσω της πλατφόρμας εκπαίδευσης με άλλους, οι οποίοι επίσης παρακολουθούν τα ίδια μαθήματα και συμμετέχουν στα ίδια τμήματα, να ανταλλάσσουν απόψεις και εμπειρίες και να δημιουργείται με αυτόν τον τρόπο ένα «δίκτυο» επαγγελματιών με κοινούς στόχους και ανησυχίες.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Τέλος να σημειωθεί ότι το Επιμελητήριο Χανίων ευχαρίστησε τις εταιρείες – φορείς που συνεργάστηκαν με το προσωπικό της Εταιρείας Ανάπτυξης Χανίων προκειμένου να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν τα προαναφερόμενα προγράμματα.

 • Knowledge Broadband Services (filoxeno.com, Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία)
 • Multimedia Systems Center Α.Ε. (Enter Chania)
 • SGA Συστήματα Πληροφορικής Γεώργιος Δ. Αβραμίδης Α.Ε. (e-Επιμελητήριο)
 • Επιμελητήρια Κρήτης (Κρητικά Χέρια)
 • ΙΜΜΚΟ Ο.Ε. (Chania Values)
 • Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (Υπηρεσία Εύρεσης Επενδυτικών Προγραμμάτων, Υπηρεσία Ηλεκτρονικής Εκπαίδευσης)