ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε το 6ο Παγκρήτιο φόρουμ κρητικών προϊόντων στο Ηράκλειο.

Με σημαντικές συμφωνίες για την κάλυψη των αναγκών των ξενοδοχείων κατά τη νέα τουριστική περίοδο  με τοπικά προϊόντα, ολοκληρώθηκε στο Ηράκλειο το Σάββατο 1 Απριλίου το 6ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ.

Ο σημαντικότερος θεσμός της τοπικής οικονομίας φιλοξενήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης και φιλοξένησε περισσότερες από 10.000 συναντήσεις  παραγωγών και μεταποιητών κρητικών αγροτικών προϊόντων με ξενοδόχους, διευθυντές ξενοδοχείων και εκπροσώπους δικτύων διανομής της Κρήτης.

«Τα Επιμελητήρια απέδειξαν και σήμερα ότι με τη συνεργασία μπορούμε να πετύχουμε υψηλούς στόχους. Επενδύοντας στην ποιότητα, την ταυτότητα και την ανταγωνιστικότητα μπορούμε να ενισχύσουμε την παρουσία μας στην εσωτερική αλλά και τη διεθνή αγορά με σημαντικές αξιώσεις» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης.

«Η εκδήλωση  επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά όχι μόνο ότι υπάρχει ενδιαφέρον,  αλλά και αποτέλεσμα . Αυτό επιβάλλει σε όλους τους φορείς να εντείνουμε τις προσπάθειες γιατί η κρητική διατροφή είναι ένας τεράστιος πλούτος  που είναι ουσιαστικά ανεκμετάλευτος» τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης με τη λήξη της διοργάνωσης.

«Από τα Χανιά συμμετέχουν φέτος 19 επιχειρήσεις, περισσότερες από κάθε άλλη φορά, και αυτή σημαίνει ότι το ΦΟΡΟΥΜ είναι αποτελεσματικό. Προς αυτή τη κατεύθυνση θα συνεχίσουμε την προσπάθεια τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης ώστε να προωθήσουμε  τα τοπικά προϊόντα στην τουριστική αγορά» δήλωσε ο Πρόεδρος  του Επιμελητηρίου Χανίων κ. Γιάννης Μαργαρώνης.

«Η κοινή αυτή προσπάθεια των Επιμελητηρίων της Κρήτης αποδεικνύει τις δυνατότητες των συμπράξεων και της συνεργασίας και συμβάλλει στην αναζωογόνηση της οικονομίας και στην ενδυνάμωση των τοπικών επιχειρήσεων» επισήμανε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Αντώνης Παπαδεράκης.

«Είναι μονόδρομος η σύνδεση του πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα  αν θέλουμε ν’ αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και για το σκοπό αυτό πρέπει  να ενταχθεί στο στρατηγικό σχεδιασμό της χώρας» ανέφερε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς.

IMG 9093

Στόχος του Φόρουμ είναι η αναβάθμιση του κρητικού τουριστικού προϊόντος και η γνωριμία των επισκεπτών του νησιού με τα αυθεντικά προϊόντα της κρητικής διατροφής, αλλά και η αξιοποίηση της πλούσιας αγροτικής παραγωγής του νησιού.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν περισσότεροι από 190 παραγωγοί/μεταποιητές, εκπρόσωποι  25 δικτύων διανομής και 80 ξενοδοχειακών ομίλων, οι οποίοι είχαν δηλώσει εγκαίρως συμμετοχή.

Το ΦΟΡΟΥΜ διεξάγεται κάθε χρόνο με τη συνεργασία και των τεσσάρων Επιμελητηρίων της Κρήτης, του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων και των Ξενοδόχων της Κρήτης, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.

Εκτός από τις επαγγελματικές συναντήσεις, που πραγματοποιήθηκαν χωρίς  οικονομική επιβάρυνση των συμμετεχόντων, το ΦΟΡΟΥΜ περιλάμβανε φέτος,  έκθεση Κρητικών προϊόντων, διαγωνισμό μαγειρικής και γευσιγνωσία. Παράλληλα, λειτουργούσαν στο χώρο περίπτερα Δήμων και Επιμελητηρίων της Κρήτης, εκπρόσωποι των οποίων ενημέρωναν για τις δράσεις στήριξης του πρωτογενούς τομέα που έχουν αναλάβει.

IMG 9346