ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επαφές Επιμελητηρίου με το Δήμο Σφακίων για θέματα Τοπικής Ανάπτυξης.

 

Ο  Δήμαρχος  Σφακίων κ. Γιάννης Ζερβός και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Ανάπτυξης και Επικοινωνίας κ. Φίλιππος Ηλιάκης συναναντήθηκαν προχθές στο Επιμελητήριο με τον  Πρόεδρο του ΕΒΕΧ κ. Γιάννη Μαργαρώνη, τον  διευθυντή της ΕΤΑΝ κ. Κώστα Λεδάκη και τον Σύμβουλο Διοίκησης κ. Γιάννη Τρούλη.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η συνεργασία των δύο φορέων για θέματα τοπικής ανάπτυξης και προγραμματισμού ενεργειών που θα διευκολύνουν νέες επενδύσεις στο Δήμο Σφακίων.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου ενημέρωσε για τα νέα προγράμματα και τις δράσεις που έχει δρομολογήσει μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης Χανίων η οποία με νέο οργανόγραμμα και στελέχωση επιδιώκει να υλοποιήσει την πολιτική αναπτυξιακής παρέμβασης του Επιμελητηρίου στην χανιώτικη οικονομία.

Ο Δήμος Σφακίων ενημέρωσε αντίστοιχα το ΕΒΕΧ για τις αναπτυξιακές προκλήσεις που αντιμετωπίζει και το σχεδιασμό του για την υλοποίηση του προγραμματισμού του. Επίσης, ανέλυσε τις αναπτυξιακές ευκαιρίες που υπάρχουν στα Σφακιά και προσδιόρισε σε γενικές γραμμές τους κλάδους και τις περιοχές στις οποίες ευνοούνται επενδυτικές πρωτοβουλίες.

Οι δύο φορείς συμφώνησαν να συνεργαστούν στην ενημέρωση των επιχειρηματιών του Δήμου Σφακίων για τις επικείμενες χρηματοδοτικές ευκαιρίες και ειδικά αυτή του προγράμματος LEADER όπου προβλέπεται στενή σχέση των ιδιωτικών επενδυτικών πρωτοβουλιών με αυτών του Δήμου.

Επίσης, συμφώνησαν για στενή συνεργασία στον προσδιορισμό συνεργατικών επενδυτικών ευκαιριών για την ανάδειξη τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών με διακριτή τοπική ταυτότητα σε συντονισμό, με τα δίκτυα προώθησης τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών στα Χανιά και τη Κρήτη γενικότερα.

Τέλος αποφασίστηκε ένα πρόγραμμα ενεργειών και ενημερωτικών εκδηλώσεων για το αμέσως προσεχές διάστημα.