ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΠΙΚΑ ΚΡΕΑΤΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΜΑΣ.

Επισημάνσεις σε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο.

Τα τοπικά κρέατα είναι υγιεινά, μεγαλύτερης διατροφικής αξίας και καταναλώνοντας τα στηρίζουμε την οικονομία και τους παραγωγούς του τόπου μας. Αυτό επισημάνθηκε μεταξύ άλλων στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το απόγευμα της Τετάρτης 30 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο η Αντιπεριφέρεια Χανίων το Επιμελητήριο και ο Σύλλογος Κρεοπωλών Ν. Χανίων με θέμα “Yγιεινή και διατροφική αξία κρέατος”.Όπως ανέφεραν μεταξύ άλλων οι ομιλητές, τα Χανιώτικα Κρεοπωλεία λειτουργούν σε υψηλό επίπεδο υγιεινής και ασφάλειας και οι κρεοπώλες έχουν μπει σε ένα σκεπτικό ότι πρέπει να αναβαθμιστούν , να εκσυγχρονιστούν , ώστε να προοδεύσουν και να δώσουν στον καταναλωτή ένα προϊόν ασφαλές και υγιεινό .Στην ελληνική αγορά επεσήμαναν το κρέας είναι πιστοποιημένο και ελεγμένο , με ελάχιστες εξαιρέσεις, ενώ το ντόπιο κρέας είναι υψηλής ποιότητας και αξίζει να προτιμηθεί από τον καταναλωτή και τον επαγγελματία.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Βασίλης Καλοτεράκης οικονομικός επόπτης του Επιμελητηρίου που εκπροσώπησε τον φορέα στην εκδήλωση, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι :

«Όπως έδειξαν  τα στοιχεία πρόσφατης έρευνας της εταιρείας Interview οι Έλληνες προτιμούν το ελληνικό κρέας , επιλέγουν τα παραδοσιακά κρεοπωλεία, ενώ ο παραδοσιακός κρεοπώλης βρίσκεται ψηλά στην προτίμηση των καταναλωτών, γεγονός ιδιαίτερα αισιόδοξο για την παρούσα αλλά και την μελλοντική πορεία των επαγγελματιών .

Το ζητούμενο είπε, είναι να δείξει το κράτος την πρέπουσα σημασία , τη σημασία που αρμόζει στους Έλληνες Κρεοπώλες  , που εν μέσω κρίσης δίνουν το δικό τους αγώνα και αντιστέκονται σθεναρά, με όσες δυνάμεις τους έχουν απομείνει .

Σήμερα τόνισε καταλήγοντας ο κ.Καλοτεράκης, το παραδοσιακό κρεοπωλείο δουλεύει γιατί του έχει εμπιστοσύνη ο Έλληνας καταναλωτής και οι προσωπικές σχέσεις του κρεοπώλη με τον πελάτη λειτουργούν ως μηχανισμός ελέγχου τόσο για την ποιότητα που θα δώσει ,όσο και για την τιμή».