ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΧ για τη μείωση τελών αεροδρομίων.

Με επιστολή του στα τοπικά ΜΜΕ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων Γιάννης Μαργαρώνης εκφράζει την ικανοποίηση του για την πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων να αιτηθεί από το αρμόδιο Υπουργείο ,μείωση ή και  μηδενισμό των τελών προσγείωσης στο αεροδρόμιο «Γ.Δασκαλογιάννης» .Παράλληλα υπενθυμίζει ότι το ΕΒΕΧ από το 2014 σε συνεργασία  με Περιφέρεια και Δημάρχους Δυτ.Κρήτης είχε δύο φορές αιτηθεί  από τον αρμόδιο Υπουργό για το ίδιο θέμα. Αναλυτικά ο κ.Μαργαρώνης αναφέρει :

«Πριν από λίγες ημέρες η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων ζήτησε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού την αισθητή μείωση ή ακόμη και τον μηδενισμό των τελών προσγείωσης στο αεροδρόμιο “Δασκαλογιάννης”, για τους μήνες Νοέμβριο 2016 – Μάρτιο 2017.

Ως Επιμελητήριο Χανίων θέλουμε να εκφράσουμε δημόσια την ικανοποίησή μας για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων. 

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα, γιατί επαναφέρει στο προσκήνιο τις επιστολές των Αντιπεριφερειαρχών, Δημάρχων και Επιμελητηρίων της Δυτικής Κρήτης προς τις ελληνικές κυβερνήσεις, με το ίδιο ακριβώς αίτημα(Σεπτέμβριος2014-Μάρτιος 2015).

Ένα αίτημα, η υλοποίηση του οποίου θα έχει πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα και οφέλη στην κατεύθυνση της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου με την προσέλκυση επισκεπτών και τη χειμερινή περίοδο, με ό,τι αυτό θα συνεπάγεται για την τοπική οικονομία και ανάπτυξη.

Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική την πρωτοβουλία και ζητάμε τη συστράτευση όλων των φορέων του τουρισμού, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Επιμελητηρίων και των επαγγελματικών Ενώσεων της χώρας προκειμένου ένα απολύτως λογικό και αναπτυξιακό αίτημα, να υλοποιηθεί.

Είμαστε παραπάνω από σίγουροι ότι η επιστολή έχει πολλούς περισσότερους αποδέκτες».