ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρόσκληση σε εσπερίδα στο ΕΒΕΧ

H Ένωση Ξενοδόχων Νομού Χανιών και το Επιμελητήριο Χανίων σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης – Εργαστήριο Ανανεώσιμων και Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος, διοργανώνει εκπαιδευτική εσπερίδα με θέμα «Ξενοδοχεία Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης. Βήματα – Πρακτικές Οδηγίες- Παραδείγματα» την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016, 16.30-20.30, στο Επιμελητήριο Χανίων, Ελ. Βενιζέλου 1.
Το σεμινάριο διεξάγεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας “neΖΕΗ – Nearly Zero Energy Hotels” που υλοποιείται σε 7 Ευρωπαϊκές χώρες υπό το συντονισμό του Πολυτεχνείου Κρήτης, σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO) και απευθύνεται σε ιδιοκτήτες / διευθυντές / τεχνικούς διευθυντές ξενοδοχείων.
Η ενεργειακή αναβάθμιση σε Ξενοδοχείο σχεδόν Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης μπορεί να φέρει πολλαπλά οφέλη στην επιχείρηση όπως μείωση λειτουργικού κόστους, μεγαλύτερη ενεργειακή αυτονομία, βελτίωση ενεργειακής απόδοσης και δυνατότητα πρόσβασης σε ευκαιρίες χρηματοδότησης, βελτίωση της εικόνας της επιχείρησης και σύνδεση της με πράσινες αξίες, πρόσβαση σε ένα δυναμικό τμήμα της αγοράς, αυτό των περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένων τουριστών, αύξηση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, μείωση περιβαλλοντικού αποτυπώματος, και επίτευξη στόχων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.
Η ύπαρξη προκηρύξεων χρηματοδότησης που υποστηρίζουν σχετικές επεμβάσεις καθιστά το σεμινάριο αυτό χρήσιμο για όσους ξενοδόχους ενδιαφέρονται να αναβαθμίσουν ενεργειακά τις υποδομές τους.

Για να κατεβάσετε το πρόγραμμα πατήστε εδώ.