ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανοιχτή η αγορά της Ιαπωνίας για τα κρητικά προϊόντα | Επισημάνσεις σε εκδήλωση στο ΕΒΕΧ

Ενημερωτική εκδήλωση παρουσίασης των προϋποθέσεων και των στρατηγικών διείσδυσης στην αγορά της Ιαπωνίας πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης 9 Μαρτίου το Επιμελητήριο Χανίων με την συνεργασία της εταιρείας «OECON Business & Development Consultants».
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ Γιάννης Μαργαρώνης «πέντε εταιρείες από τα Χανιά που δραστηριοποιούνται στο λάδι, το κρασί και το μέλι εξάγουν προϊόντα στην ιαπωνική αγορά τονίζοντας παράλληλα, ότι υπάρχουν περιθώρια για την διείσδυση βοτάνων, τυροκομικών, αρτοποιημάτων κλπ και κάλεσε τους παραγωγούς να συμμετάσχουν στην επικείμενη επιχειρηματική αποστολή».unnamed 3
Με τη σειρά της η κ. Τσαλταμπάση διευθύνουσα σύμβουλος της OECON είπε ότι «η αγορά της Ιαπωνίας είναι μια αγορά με εκατομμύρια καταναλωτές , καθώς επηρεάζει και τις αγορές της Ν.Κορέας, Ταϊβάν και μερικώς της Ινδονησίας .
Η αγορά αυτή στοχεύει ιδιαιτέρως σε υψηλής ποιότητας προϊόντα, καθώς και τα εισοδήματα είναι ανάλογα υψηλά.

Η Μεσογειακή διατροφή έχει σημαντικό μερίδιο, και η ελιά έχει κερδίσει έδαφος, με καινοτόμα προϊόντα να διεισδύουν στην αγορά.
Έρευνα, ανέφερε, έχει δείξει ότι το 95% των καταναλωτών που γνωρίζουν τη Μεσογειακή Διατροφή θα επιθυμούσαν να δούνε περισσότερα Ελληνικά Προϊόντα στην αγορά τους.»
Το πακέτο υπηρεσιών της εταιρείας OECON περιλαμβάνει:
• Τρίμηνη προετοιμασία επαφών και παρουσίας πριν τις συναντήσεις
• Συμβουλευτική για την καταλληλότητα των δειγμάτων, βάση της αγοράς
• Μεταφορά δειγμάτων (ισχύουν περιορισμοί)
• Τεχνική υποστήριξη κατά την διάρκεια των συναντήσεων, παρουσία συμβούλων εξαγωγών και διερμηνέα
• Υπηρεσίες και τρίμηνη παρακολούθηση αποτελεσμάτων & υποστήριξη των πωλήσεων στην αγορά αυτή
Τέλος αυτό που υπογραμμίστηκε για όσους θέλουν να επιχειρήσουν στην Ιαπωνία είναι ότι, οφείλουν να γνωρίζουν μεταξύ άλλων ότι η αγορά εκτιμά τα καλά και ποιοτικά προϊόντα και πληρώνει ακριβά για τα υψηλής ποιότητας, η συσκευασία οφείλει να είναι άψογη ενώ εκτιμάται ιδιαιτέρως, το Φυσικό Προϊόν.