ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΤΟ ΕΒΕΧ | Με μεγάλη συμμετοχή η εκδήλωση παρουσίασης του νέου ΕΣΠΑ

Στην κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου Χανίων παρουσιάστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 22 Φεβρουαρίου οι δράσεις του «ΕΣΠΑ 2014-2020» που φέρουν τον τίτλο «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία».
Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το Επιμελητήριο Χανίων, το Οικονομικό και το Τεχνικό Επιμελητήριο, ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής Κρήτης, Αριστείδης Φραγκάκης.

Η υποβολή των αιτήσεων που θα ξεκινήσει τον Μάρτιο θα γίνεται ηλεκτρονικά, ενώ οιIMG 20160220 182755 τέσσερις πρώτες δράσεις του προγράμματος αφορούν, μεγάλο αριθμό μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού της παροχής υπηρεσιών, της IMG 20160220 192618μεταποίησης καθώς και νέους, άνεργους και άνεργους επιστήμονες.

Όπως δήλωσε μεταξύ άλλων κατά την διάρκεια του χαιρετισμού του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων Γιάννης Μαργαρώνης, από την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου θα λειτουργεί στο ΕΒΕΧ ειδικό γραφείο πληροφόρησης των ενδιαφερομένων για ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ.
Τα προγράμματα

1.Πρόγραμμα “Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης”

2.Πρόγραμμα “Νεοφυής Επιχειρηματικότητα”

3.Πρόγραμμα “Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων με την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές”

4.Πρόγραμμα “Ενίσχυση τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών”