ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στη Κέρκυρα | Η 8η Συνεδρίαση του Δικτύου των Επιμελητηρίων των Αδελφοποιημένων Πόλεων της Ελλάδος με τη πόλη της Πάφου

Στο Επιμελητήριο Κέρκυρας πραγματοποιήθηκε προ ημερών η 8η Συνεδρίαση του Δικτύου των Επιμελητηρίων των Αδελφοποιημένων Πόλεων της Ελλάδος με τη πόλη της Πάφου. Σκοπός της συνάντησης ήταν η σύσταση μιας αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας με την επωνυμία <ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ>.
Τη μόνιμη προεδρία του Δικτύου θα έχει το Επιμελητήριο Χανίων και πρόεδρος του θα είναι ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ Γιάννης Μαργαρώνης.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συμφωνήθηκε το καταστατικό του Δικτύου το οποίο σε γενικές γραμμές σκοπό έχει να συμβάλει στην ανάπτυξη των αμοιβαίων οικονομικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας & Κύπρου αλλά & των πολιτιστικών ,επαγγελματικών & επιχειρηματικών δραστηριοτήτων των μελών του.
Η προώθηση των τοπικών προϊόντων, η ανάπτυξη της διασυνοριακής επιχειρηματικότητας, η κοινή συμμετοχή σε εκθέσεις, η υλοποίηση προγραμμάτων και η ανάπτυξη του τουρισμού μεταξύ των μελών του είναι μερικά από τα συμφωνηθέντα .
Αξίζει να σημειωθεί ότι συζητήθηκε να γίνουν άμεσα προσπάθειες προώθησης τοπικών προϊόντων μεταξύ των πόλεων που συμμετέχουν στο Δίκτυο σε συνεργασία πάντα με τους κατά τόπους Δήμους.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν δια των προέδρων τους τα Επιμελητήρια ΠΑΦΟΥ, ΧΑΝΙΩΝ, ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ, ΠΡΕΒΕΖΑΣ, ΛΕΣΒΟΥ, ΚΕΡΚΥΡΑΣ και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.