ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την ερχόμενη Τρίτη στο ΕΒΕΧ | Παρουσίαση των αποτελεσμάτων του προγράμματος “GS-SKILLS”

Το Επιμελητήριο Χανίων, ως φορέας υλοποίησης και συντονιστής του χρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση ερευνητικού προγράμματος “GSSkills”, διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση στο πλαίσιο του 2ου διεθνούς εργαστηρίου που γίνεται στα Χανιά, την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα διαλέξεων του ΕΒΕΧ.
Η εκδήλωση θα αφορά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων από έρευνες που διεξήχθησαν, καθώς και ανάλυση συμπερασμάτων που εξήχθησαν, ενώ θα γίνει και γενικότερη αναφορά στις εναλλακτικές μορφές ενέργειας και τη χρήση τους.
Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι κ.κ. Γιάννης Μαργαρώνης, Πρόεδρος ΕΒΕΧ, Μιχάλης Παπαβασιλείου, Αναπληρωτής Διευθυντής ΕΒΕΧ και υπεύθυνος του προγράμματος, και Ιωάννης Μπροκαλάκης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ηλεκτρολόγων Εγκαταστατών ν. Χανίων.

Για το πρόγραμμα θα μιλήσουν οι κ.κ. Κώστας Λιμογιάννης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Θερμοϋδραυλικών ν. Χανίων, Μανώλης Καραπιδάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Κρήτης, Υπεύθυνος Εργαστηρίου Ανανεώσιμων Ενεργειακών Τεχνολογιών και Επιστημονικός Συνεργάτης του προγράμματος, καθώς και δύο εκπρόσωποι των εταίρων από Γαλλία και Ισπανία.
Στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Ελλάδα θα αναφερθεί ο κ. Νίκος Καλογεράκης, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Επενδυτών Φωτοβολταϊκών, ενώ ο κ. Θεοχάρης Τσούτσος, Αναπληρωτής Καθηγητής στη Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, Υπεύθυνος Εργαστηρίου Ανανεώσιμων και Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων θα μιλήσει για τα “Near Zero Energy Hotels” (Ξενοδοχεία σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης).
Να υπενθυμίσουμε ότι το αντικείμενο του προγράμματος “GSSkills”, αναφέρεται στην ανάπτυξη δεξιοτήτων σε ήπιες μορφές ενέργειας όπως ηλιακής και γεωθερμικής και απευθύνεται σε υδραυλικούς και ηλεκτρολόγους που ασχολούνται με τα φωτοβολταϊκά και τα συστήματα γεωθερμικής ενέργειας.