ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επίσκεψη πρέσβη Βιετνάμ στο ΕΒΕΧ

Το ενδιαφέρον της κυβέρνησης του Βιετνάμ για συνεργασία με την Ελλάδα στους τομείς επενδύσεις, εμπόριο, ναυπηγική, τουρισμός μετέφερε ο πρέσβης του Βιετνάμ στη χώρα μας, Βου Μπιν στον Α’ Αντιπρόεδρο του ΕΒΕΧ Χρήστο Μυλωνάκη κατά την διάρκεια της συνάντησης τους χθες το απόγευμα στο Επιμελητήριο Χανίων.
Ο κ. Πρέσβης που δήλωσε λάτρης του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού και γνώστης της Ελληνικής Μυθολογίας, έδειξε ενδιαφέρον για τα τοπικά προϊόντα της Κρήτης και ανέφερε πως το Κρητικό λάδι έχει μπει ήδη στην αγορά του Βιετνάμ. Η χώρα του όπως είπε χαρακτηριστικά, ενδιαφέρεται για τον τουριστικό προορισμό «Κρήτη» ενώ σε επαφές που είχε πρόσφατα με το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών συμφωνήθηκε και η διοργάνωση Β2Β συναντήσεων Ελλήνων και Βιετναμέζων Επιχειρηματιών στο Ανόι, ώστε να αναπτυχθούν οι επιχειρηματικές σχέσεις των δύο χωρών.
Ο κ. Μπιν αφού μίλησε για την αναπτυσσόμενη οικονομία της χώρας τουDSCF1696 έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον πρότυπο και φιλικό επενδυτικό νόμο της δηλώνοντας παράλληλα, ότι οι Βιετναμέζοι είναι ειρηνιστές.
Από την πλευρά του ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων κ. Μυλωνάκης ενημέρωσε τον κ. Πρέσβη για τις δραστηριότητες του ΕΒΕΧ κάνοντας πλήρη αναφορά στον ιδανικό και ασφαλή τουριστικό προορισμό που είναι η Κρήτη και τα Χανιά, στα τοπικά μας προϊόντα που είναι κατάλληλα για εξαγωγές και στις δυνατότητες ανάπτυξης επιχειρηματικών σχέσεων του Επιμελητηρίου Χανίων με τον αντίστοιχο φορέα του Βιετνάμ.