ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα νέα δεδομένα στην ασφαλιστική αγορά | Θέμα εκδήλωσης στο ΕΒΕΧ

Η εφαρμογή των πράξεων 30 και 31 της Τράπεζας της Ελλάδος στην ασφαλιστική αγορά ήταν το θέμα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 3 Απριλίου στην αίθουσα διαλέξεων του ΕΒΕΧ.
Στην εκδήλωση που διοργάνωσαν το Επιμελητήριο Χανίων και ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν. Χανίων, ομιλητές ήταν οι κ.κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών και ο κ. Γεώργιος Καραβίας, μέλος του Δ.Σ. της Ε.Α.Δ.Ε. ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων Γιάννης Μαργαρώνης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων, Δημήτρης Σκιτζής.

Όπως επισημάνθηκε από τους ομιλητές, «η εφαρμογή των Πράξεων 30 και 31 θέτει σε νέες DSCF1610βάσεις, τόσο τη λειτουργία των ασφαλιστικών εταιρειών, όσο και τον τρόπο που οφείλουν πλέον να λειτουργούν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές. Η Πράξη 30, υποχρεώνει τις ασφαλιστικές εταιρείες να καθορίζουν την εμπορική πολιτική τους σε σχέση με τα δίκτυα πρόσκτησης εργασιών, να εφαρμόζουν ενιαίο κανονισμό πωλήσεων και να ενημερώνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα την Εποπτική Αρχή για τα στοιχεία παραγωγής τους.
Η Πράξη 31 που θέτει σαν πρωταρχική υποχρέωση των ασφαλιστικών, την προείσπραξη και άμεση απόδοση των ασφαλίστρων εντός μικρού χρονικού διαστήματος αλλά και την προσυμβατική ενημέρωση του υποψηφίου προς ασφάλιση, αν και προκαλούν ερωτήματα σε σχέση με την εφαρμογή τους, το πιο πιθανό είναι ότι μακροπρόθεσμα θα ωφελήσουν τον ασφαλιστικό θεσμό».
Τέλος να σημειωθεί ότι χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν η “Insurance Daily”.