ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Από τον Πρόεδρο του ΕΒΕΧ | Ενημέρωση των επιχειρηματιών των Σφακίων για τις δράσεις του Επιμελητηρίου

Η δημιουργία ενός ενιαίου επαγγελματικού συλλόγου για το Δήμο Σφακίων, ο σωστός σχεδιασμός που θα οδηγήσει τους επιχειρηματίες – παραγωγούς του πρωτογενή τομέα να πιστοποιήσουν τα προϊόντα τους για να τα «οδηγήσουν» στις αγορές του εξωτερικού και η δυνατότητα διεξαγωγής ερευνών – καταναλωτικών μελετών στα Σφακιά, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων κατά την διάρκεια της ενημερωτικής συνάντησης που είχε ο Πρόεδρος του ΕΒΕΧ Γιάννης Μαργαρώνης και μέλη της Διοίκησης του φορέα, με τον Δήμαρχο Σφακίων Παύλο Πολάκη και επιχειρηματίες της περιοχής το απόγευμα της Κυριακής 30 Μαρτίου στην αίθουσα του μουσικοχορευτικού συλλόγου του Δήμου.

Ο κ. Μαργαρώνης ενημέρωσε για το ρόλο του ΕΒΕΧ και τις παροχές – υπηρεσίες προς τα μέλη του, παρουσίασε προγράμματα που «τρέχουν» και αφορούν επιχειρηματίες αλλά και αγρότες συζήτησε με τους παρευρισκόμενους το θέμα της ιδιωτικοποίησης του Αεροδρομίου Χανίων και άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες του μακρινού αυτού Δήμου.
Ο Δήμαρχος Σφακίων με τη σειρά του παρουσίασε μεταξύ άλλων τα «βήματα» που έχει κάνει προς την κατεύθυνση τουρισμός, εναλλακτικές καλλιέργειες και πιστοποίηση προϊόντων και υποσχέθηκε ότι ο Δήμος θα είναι αρωγός στις δράσεις του ΕΒΕΧ.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου υποσχέθηκε, σε πρώτη φάση ότι ο φορέας θα αναλάβει το κόστος δημιουργίας ενός site για τον ενιαίο Σύλλογο που θα δημιουργηθεί, για να μπορέσουν τα μέλη του να δραστηριοποιηθούν και να είναι σε άμεση επαφή μεταξύ τους και, την υλοποίηση επιμορφωτικών σεμιναρίων με θεματολογία που θα υποδείξουν οι επιχειρηματίες της περιοχής.