ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιστολή Γιάννη Μαργαρώνη στον Υπουργό Μεταφορών για την αύξηση διοδίων

Επιστολή στην οποία εκφράζεται η αντίθεση του Επιμελητηρίου Χανίων στην πληροφορία για αύξηση των τελών διοδίων κατά 60% απέστειλε ο πρόεδρος Γιάννης Μαργαρώνης στον Υπουργό Μεταφορών & Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.
Αναλυτικά ο κ. Μαργαρώνης αναφέρει:

*

Με αφορμή πρόσφατες πληροφορίες που έχουν δει το φώς της δημοσιότητας σχετικά με την αύξηση των τελών διοδίων κατά 60% από 1/1/2014, θέλουμε να εκφράσουμε την αντίθεση μας στην ενέργεια αυτή, δεδομένου ότι η επιβάρυνση των διοδίων είναι ήδη μεγάλη.
Ιδιαίτερα για την Κρήτη το κόστος μεταφοράς των προϊόντων από και προς το νησί επιβαρύνεται ήδη σημαντικά. Η περαιτέρω επιβάρυνση θα δυσχεράνει περισσότερο την μεταφορά των προϊόντων της Κρήτης που κατευθύνονται στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Παράλληλα νέα αύξηση μετακυλά για άλλη μια φορά όλο το κόστος της δημιουργίας νέων αυτοκινητόδρομων στους πολίτες με υπέρογκα ποσά γεγονός που δημιουργεί δυσχέρεια στις μετακινήσεις σε όλη τη χώρα.
Κύριε Υπουργέ πιστεύουμε ότι πρέπει να επανεξετάσετε το θέμα και να μην προχωρήσετε στην αύξηση των διοδίων διότι οι μεταφορικές επιχειρήσεις, ο επιχειρηματικός κόσμος και οι πολίτες δεν μπορούν να αντέξουν επιπλέον επιβαρύνσεις στις μεταφορές (καύσιμα, διόδια).
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σχετικά για τις προθέσεις του Υπουργείου και να προχωρήσετε σε διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς για την επίλυση του ζητήματος.

*