ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΒΕΧ με τη συμμετοχή βουλευτών | Σύσκεψη για τα προβλήματα των επαγγελματοβιοτεχνών

Τα προβλήματα που απασχολούν έμπορους και επαγγελματοβιοτέχνες συζητήθηκαν σε σύσκεψη που συνδιοργάνωσαν η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Χανίων με την παρουσία των βουλευτών του Νομού κ.κ. Βολουδάκη, Μαρκογιαννάκη, Σταθάκη και εκπροσώπου του βουλευτή κ. Βιρβιδάκη, το μεσημέρι του Σαββάτου 28 Σεπτεμβρίου σε αίθουσα του ΕΒΕΧ.
Σε υπόμνημα που κατέθεσε η ΟΕΣΚ και η ΟΕΒΕΝΧ, περιγράφεται μεταξύ άλλων η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο κλάδος και κατατίθενται προτάσεις για το φορολογικό, το ασφαλιστικό και την χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Στην τοποθέτησή του, ο Μανούσος Βολουδάκης, βουλευτής της Ν.Δ. ανέφερε μεταξύ άλλων DSCF1325«Βρισκόμαστε σε μια φάση που έχουν αρχίσει τα πρώτα σημάδια σταθεροποίησης και με τις κατάλληλες παρεμβάσεις θα γίνει αυτό που πρέπει ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες για το ασφαλιστικό. Τοπικά τόνισε, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να γίνουν για να βελτιώσουν τις συνθήκες των μικρομεσαίων και να δώσουν την δυνατότητα δημιουργίας νέων επιχειρήσεων και «ελπίδα» για νέες θέσεις εργασίας».
Με τη σειρά του ο βουλευτής της Ν.Δ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης ανέφερε «Για τα προβλήματα που εκθέτουν οι επαγγελματίες ως τοπικοί βουλευτές και γω προσωπικά, θα κάνουμε ότι μπορούμε όμως τα περιθώρια είναι τέτοια που δεν ξέρω αν μπορούμε να μιλήσουμε για θεαματικές αλλαγές.
Οι επαγγελματίες πρέπει να «κρατήσουν», γιατί πιστεύω ότι θα ανακάμψει η Ελληνική οικονομία και σύντομα θα δούμε φως στο τούνελ».
DSCF1327Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Σταθάκης είπε με την σειρά του ότι «γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αποσαφηνιστούν συγκεκριμένα μέτρα για την διαχείριση των κόκκινων δανείων, το τραπεζικό σύστημα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο ασφαλιστικό τους σύστημα. Είμαστε επεσήμανε, σε συνεχή διάλογο προκειμένου να διατυπωθούν σκέψεις που θα έχουν αποτέλεσμα».
Στη σύσκεψη προήδρευσαν ο Α’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης κ. Γιάννης Μαργαρώνης και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Χανίων κ. Αντώνης Παπαδεράκης, ενώ συμμετείχαν πρόεδροι Επαγγελματικών Σωματείων.

Η ΟΕΣΚ

Ο Α’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης κατέθεσε στους Χανιώτες βουλευτές τις προτάσεις της ΕΣΕΕ για την απασχόληση, τα προβλήματα της αγοράς, τις αλλαγές στην επαγγελματική στέγη και για τα «ραβασάκια» του ΟΑΕΕ.

 

Αναλυτικά κατεβάστε το ολοκληρωμένο δελτίο τύπου πατώντας ΕΔΩ.