ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο Επιμελητήριο Χανίων υλοποιήθηκε το σεμινάριο για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο

«Το Ηλεκτρονικό επιχειρείν είναι περισσότερο επιχειρείν παρά ηλεκτρονικό» επεσήμανε ο Μάρκος Κουργιαντάκης Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Κρήτης εισηγητής στο σεμινάριο για το ηλεκτρονικό εμπόριο που διοργάνωσε το απόγευμα της Δευτέρας 20 Μαΐου το Επιμελητήριο Χανίων στην αίθουσα διαλέξεων του φορέα.

Στο πρώτο μέρος του σεμιναρίου παρουσιάστηκε ο «Οδηγός Ηλεκτρονικού Επιχειρείν», ο οποίος φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα εργαλείο προώθησης για τις επιχειρήσεις οι οποίες προετοιμάζουν τα πρώτα τους ηλεκτρονικά βήματα. Ο Οδηγός αποτελείται από τρεις ενότητες, οι οποίες παρουσιάζουν ευρείες πτυχές του ηλεκτρονικού εμπορίου:
Τεχνολογία και Επιχειρήσεις
Η πρώτη ενότητα ήταν μια γενική εισαγωγή για την χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών στις επιχειρήσεις.
Βήματα στο Ηλεκτρονικό Επιχειρείν
Η δεύτερη αφορούσε τους περισσότερους αναγνώστες ενημερώνοντάς τους για τις δημοφιλέστερες πρακτικές του ηλεκτρονικού επιχειρείν, δηλαδή τις διαδικτυακές πρακτικές (δικτυακός τόπος, ηλεκτρονικά καταστήματα, διαδικτυακό μάρκετινγκ κ.α.).
Οριζόντια Θέματα Ηλεκτρονικού Επιχειρείν
Η τρίτη ενότητα περιέγραφε συνοπτικά γενικότερα θέματα του ηλεκτρονικού επιχειρείν, όπως την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την τηλε-εργασία.
Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας αναφέρθηκαν στρατηγικά θέματα του ηλεκτρονικού επιχειρείν. Έμφαση δόθηκε στο σχεδιασμό και στην ανάλυση των απαιτήσεων των ηλεκτρονικών εγχειρημάτων και όπως χαρακτηριστικά επισημάνθηκε από τον εισηγητή «το ηλεκτρονικό επιχειρείν είναι περισσότερο επιχειρείν παρά ηλεκτρονικό».